Nestyďte se přiznat, že jste skvělí. Hlaste se do Vesnice roku

Nestyďte se přiznat, že jste skvělí. Hlaste se do Vesnice roku
Foto plakát

Také letos se obce mohou hlásit do soutěže Vesnice roku. Právě odstartoval její už sedmadvacátý ročník a přihlášky se podávají do 28. dubna. Smyslem je ocenit vesnice, které jsou činorodé a hezky pečují o své obyvatele i okolí. Na vítěze čeká zajímavá finanční odměna.

„Rozhodně však nejde jenom o peníze. Jde o to poděkovat lidem, kteří se podílí na zlepšování kvality života na venkově, vymýšlí různé společenské akce, podporují místní spolky, pořádají sousedská posezení nebo sází stromy. A chceme také představit inspirující příběhy, které budou motivací pro ostatní,“ zdůraznil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Hejtmanství soutěž dlouhodobě podporuje. V letošním roce uvolnilo z rozpočtu 650 tisíc korun. První, druhé a třetí místo obdrží finanční dar v celkové výši 400 tisíc korun, 200 tisíc korun je určeno pro speciální ocenění a 50 tisíc na zlaté cihly – ty mohou vesnice získat za povedené obnovy staveb na venkově.

Podrobnější informace k soutěži včetně přihlášky, harmonogramu, podmínek a ocenění přináší stránky www.vesniceroku.cz. Další podrobnosti nabízí web www.olkraj.cz. Vítězem krajského kola Vesnice roku se vloni staly Slatinice. (red)

Poslat nový komentář