Zlatý erb dá šanci všem. A nabízí aktuální téma

Zlatý erb dá šanci všem. A nabízí aktuální téma
ilustrační foto

Obce z Olomouckého kraje mají stále šanci přihlásit se do soutěže Zlatý erb, která hodnotí nejlepší webové stránky. Od loňského roku nabízí některé novinky – například to, že obce s rozšířenou působností hodnotí pořadatelé automaticky, takže se nemusí registrovat. Všechna ostatní města a vesnice se mohou hlásit do 12. prosince.

„Olomoucký kraj je partnerem Zlatého erbu dlouhodobě. Jde totiž o jednu z metod, jak popularizovat elektronizaci veřejné správy. A to je přesně to, o co nám jde – aby byly informace z obcí všem lidem snadno dostupné a lehce dohledatelné,“ uvedl Petr Lysek, radní Olomouckého kraje pro SMART projekty.

Pokud má něco dlouhou tradici, pak je to právě Zlatý erb. Letos se totiž uskuteční jeho šestadvacátý ročník. Tématem bude kyberbezpečnost. Vloni zvítězily Zlaté Hory a Zábřeh. Pořadatelem soutěže je spolek Zlatý zavináč.

„Do soutěže se mohou města a vesnice hlásit prostřednictvím webu zlatyerb.cz. Na stejném místě najdou i propozice soutěže. Vítěze krajského kola v jednotlivých kategoriích vyhlásíme příští rok na jaře,“ dodal Lysek. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář