Přání seniorů z domovů či léčebny dlouhodobě nemocných jsou tu!

Přání seniorů z domovů či léčebny dlouhodobě nemocných jsou tu!
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Již mnoho let pořádá Okrašlovací spolek Prostějova ve spolupráci s občanským sdružením Dobré místo pro život Strom splněných přání. I letos můžete udělat radost dětem a seniorům zakoupením jejich vánočního přání. O dětech jsme již informovali, nyní pár vět k dárkům pro seniory. 

Tradice pořizování vánočních dárků seniorům, a to nejen z prostějovských domovů důchodců, vznikla předloni a setkala se s velkým ohlasem dárců i obdarovaných. "Nejsou to dary za sta tisíce, jen drobnosti. Pro tyto lidi je mnohem cennější skutečnost, že si na ně někdo vzpomněl," uvádí za organizátory akce Milada Sokolová. 

I letos oslovila Domov seniorů Prostějov, který sídlí v Nerudově ulici, Centrum sociálních služeb se sídlem v Lidické ulici, ADP Sanco, Domov seniorů Jesenec, Domov s chráněným bydlením Daliborka i léčebnu dlouhodobě nemocných v prostějovské nemocnici.  "Výběr dárků jsme opět nechali na sociálních pracovnících zmíněných institucí. Chceme potěšit ty, na které rodina a přátelé pozapomněli. Dárky v některých ústavech předávám osobně a budu jen ráda, když mě někdo z dárců doprovodí," dodává Milada Sokolová. Jak již zmínila, jde o drobnosti, které dárcům nezruinují rozpočet a obdarovaným přinesou radost. 

A co bylo důvodem tohoto rozhodnutí? Děti v domovech mají většinou po materiální stránce vše, co potřebují i chtějí. Se seniory je to ale jinak, nadstandard mohou získat jen od svých blízkých. A ty v mnoha případech už nemají. 

Seznam dárků na odkaze zde: http://www.dobremistoprozivot.cz/stromProstejovSeniori2018

(ber)

Poslat nový komentář