Studenti mohou na zkušenou do zahraničí. Kraj jim přispěje na pobyt

Studenti mohou na zkušenou do zahraničí. Kraj jim přispěje na pobyt
ilustrační foto

Dotaci na studijní pobyt v zahraničí mohou získat studenti středních, vyšších odborných a vybraných vysokých škol, kteří mají trvalý pobyt na území Olomouckého kraje. Hejtmanství jim přispěje až třemi tisícovkami na měsíc pobytu. O finanční podporu lze žádat do 26. června 2020.

„Situace v letošním roce je kvůli koronaviru specifická, ale Olomoucký kraj nechce studenty připravit o možnost získat příspěvek na studium v zahraničí. To je totiž pro mladé lidi velkou zkušeností, která podpoří jejich jazykové schopnosti a také zvýší možnosti uplatnění na trhu práce,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast školství Ladislav Hynek.

Úspěšní žadatelé mohou peníze využít například k úhradě cestovních výdajů, ubytování, stravování či nákupu studijních materiálů. Více podrobností o dotačním programu včetně přesných podmínek pro poskytnutí dotace najdou zájemci na https://www.olkraj.cz/…tml.

Olomoucký kraj podporuje studijní pobyty od roku 2007. Za tu dobu vyjelo do zahraničí na osm stovek studentů. (Zdroj olkraj.cz)

 

Poslat nový komentář