Děti tančí dětem! Již tuto neděli!

Děti tančí dětem! Již tuto neděli!
ilustrační foto Fb Pirouette

Taneční škola Pirouette působí v Prostějově již od roku 2008. Hlavní činností je výuka tance dětí, mládeže a dospělých. V dnešní době sdružuje na 300 tanečníků a svou taneční práci prezentuje na mnoha tuzemských i mezinárodních soutěží. Každoročně pořádají také několik akcí pro své svěřence a rodiče. Loni se rozhodli, že by svou činností rádi podpořili děti, které sice u nich netančí, ale díky jejich tanečníkům jim mohou pomoci udělat „první“ taneční krůček. A tak vznikl projekt DĚTI TANČÍ DĚTEM.

V minulém roce se taneční škole Pirouette povedlo díky dražbě pohárů a trofejí, které jejich tanečníci vybojovali v soutěžích, vybrat neuvěřitelných 48 713 Kč. Celou částku následně věnovali Rehabilitačnímu centru Hájek v Plzni, které peníze použilo na nákup chodícího pásu pro handicapované děti. Tato pomůcka slouží právě k přípravě na první krůčky dětí postižených dětskou obrnou a jiných pohybových nemocí.

Taneční škola Pirouette připravila druhý ročník, který se bude konat právě v neděli. "Tentokrát jsme se rozhodli podpořit rodiny dětí z Prostějova a blízkého okolí. Kromě dražby tanečních trofejí je díky partnerům připraven i Charitativní taneční kalendář. Celkem dvě stovky výtisků kalendáře bude připraveno právě na nedělní akci. Celý výtěžek bude věnován rodinám Davídka a Zdeničky", uvedla jedna z pořadatelek Lenka Malindová. 

"Velmi mě potěšilo, že taneční škola Pirouette chce podpořit právě ty děti, kterým Okrašlovací spolek zřídil veřejnou sbírku spojenou s pořádáním kulturních akcí i založeným transparentním účtem. Zdenička i Davídek dělají velké pokroky a peníze jim budou skutečně k užitku. Jménem rodin těchto dětí velmi děkuji", nechala se slyšet Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova.

Tančit se bude v Sokolu I v 13:30, 15:30 a 17:30. (red) 

Poslat nový komentář