Vodohospodáři už mají dost černých skládek na přehradě

Vodohospodáři už mají dost černých skládek na přehradě
ilustrační foto

Nedávný nález dalších pneumatik ve vodě Plumlovské přehrady zvedl vedení Povodí Moravy ze židle. Už nechtějí stále na své náklady uklízet nepořádek těch, co nerespektují životní prostředí. Na řadu tak přicházejí kontroly a monitoring.

„Je naprosto neuvěřitelné, co někteří lidé dokážou udělat. Představa, že po nich budeme neustále uklízet, se nám pochopitelně nelíbí a chystáme opatření,“ nastínila vývoj situace mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková. Opatřením, které má čistotu kolem přehrady více chránit, mají být kontroly hrázného.

„Bude bedlivě sledovat dění kolem přehrady a to několikrát za den. Policie už také kontroluje provozovny, autoopravny a servisy, které s pneumatikami pracují. Novou skládku pneu jsme opět za své peníze odstranili a odpad převezli do sběrného dvora v Plumlově,“ uvedla Tomíčková. Nový nález pneumatik, o kterém jsme nedávno informovali, už šetří policisté. 

„Celá věc je stále v šetření v rovině přestupku. Mohu potvrdit, že bylo nalezeno ve vodním díle dalších dvanáct pneumatik.  V daném případě není vyloučeno, že se jedná o pneumatiky, které od předchozí hromady asi padesáti kusů, oddělila voda,“ vysvětlil mluvčí policistů Josef Bednařík. (kaa)

Ilustrační foto: Povodí Moravy

Poslat nový komentář