Na rekonstrukci Plumlovské se bude podílet kraj a město

Na rekonstrukci Plumlovské se bude podílet kraj a město
ilustrační foto letecký snímek

Stavební práce na rekonstrukci jsou rozděleny. Část jde na vrub hejtmanství a část prostaví město Prostějov. Do „svého“ dílu oprav město Prostějov investuje zhruba 40 milionů korun.

„Na této rozsáhlé krajské akci se pochopitelně podílíme také, a to nemalou měrou. Prostějov se postará o rekonstrukci chodníků a veřejného osvětlení. Také zeleň čeká obnova včetně zavlažovacího systému. Pro motoristy budou nové parkovací plochy, rekonstrukcí projdou autobusové zálivy,“ vyjmenoval náměstek primátora Jiří Rozehnal a doplnil, že rekonstrukci předcházely přeložky plynovodu, telefonních kabelů, probíhala pokládka chrániček pro optické sítě.

Olomoucký kraj, jako majitel komunikace se postará o rekonstrukci samotnou, v novém bude také její odvodnění. Hejtmanství, respektive Správa silnic Olomouckého kraje, bude do obnovy Plumlovské ulice investovat 10 milionů korun.

Motoristé musí počítat s dopravním omezením, které se dotkne také autobusů.

„Uzavírka je pochopitelně projednána s dotčenými orgány státní správy a samosprávy, včetně dopravců. Na základě zkušeností z prosince loňského roku, kdy probíhala první etapa rekonstrukce ulice, včetně jednosměrné uzavírky směrem do centra v době předvánočního intenzivního provozu, nepředpokládáme dopravní komplikace. Ulice J. Lady plně absorbovala intenzitu dopravy z objízdné trasy,“ doplnil náměstek Rozehnal a přidal informaci pro cyklisty:

„Cyklisté mají k dispozici alternativní trasu po ulici Melantrichova, nebo přes Kolářovy sady.“

Po dokončení stavebních úprav bude v ulici Plumlovská kolem 100 legálních parkovacích stání. V rámci obnovy zeleně bude vysazeno kolem 80 stromů a 7 tisíc keřů. (red)

Poslat nový komentář