NIC NEZŮSTANE SKRYTO: Jak si žijí politici? (4)

NIC NEZŮSTANE SKRYTO: Jak si žijí politici? (4)

Otázka majetkových přiznání politiků hýbe neustále poslaneckou sněmovnou, vládou a je také jedním z hlavních témat médií. Také redakce Prostějovských Novinek oslovila koncem srpna všechny komunální politiky, kteří jako zastupitelé rozhodují o životě v Prostějově, a požádala je o zodpovězení šesti otázek týkajících se jejich majetkových poměrů.
Na otázky odpověděla další čtveřice představitelů samosprávy a vedení radnice. Přečtěte si jejich odpovědi a nahlédněte na jejich majetkové poměry.
(jap)

Otázky:
1. Jakým vozidlem momentálně jezdíte? (Pokud vlastníte několik, uveďte prosím všechny. Jestli nemáte žádné, uveďte jiný způsob dopravy.)
2. Jaké jsou Vaše měsíční náklady na bydlení a bydlíte v domě či bytě? (Inkaso a nájem)
3. Vlastníte další nemovitosti, jako jsou chaty a jiné rekreační objekty?
4. Čemu se věnujete ve Vašem volném čase?
5. Využíváte některý z finančních produktů na trhu? (Kromě osobního účtu)
6. Přispíváte na některou z charitativních organizací?

Milada Galářová - radní
1 - Nejsem majitelem automobilu, pokud cestuji sama, požívám MHD, manžel osobní automobil vlastní a do zaměstnání se proto většinou dopravujeme společně. Pokud to zvládám, pohybuji se po Prostějově pěšky.
2 - Zdědila jsem ideální polovinu rodinného domu, která nyní po přestavbě představuje 3 pokojový byt, částečně umístěný v půdní vestavbě. Náklady na bydlení proto mám pouze ve formě inkasa do výše 8000 Kč (včetně internetu, odběru tiskovin, TV kanálů). Vlastním rovněž ideální polovinu přilehlé zahrady a pole, i tento majetek jsem zdědila po předcích.
3 - Rekreační chalupu ani jinou nemovitost nevlastním.
4 - Vzhledem k tomu, že mám uzavřený klasický zaměstnanecký poměr , mohu se různým povinnostem zastupitele, radní, členky komisí a osadního výboru věnovat většinou ve svém volném čase. Zbývající čas trávím se svou rodinou. Snažím se mít přehled o kulturních, společenských i sportovních akcích ve městě a pokud to jen trochu jde, se jich účastnit, nejlépe se svými blízkými.
5 - Mám založené penzijní připojištění, stavební spoření a po kuponové privatizaci mi zůstalo několik akcií firmy Oděvy Hradec Králové v celkové hodnotě asi 2 000 Kč. Životní pojistku nemám. Poslední rok posílám pravidelně každý měsíc pevně stanovenou částku na nákup akcií prostřednictvím Sporoinvestu.
6 - Přispívám občanským sdružením i některým fyzickým osobám na činnost, která je spojena s kulturními a společenskými akcemi. Přímo charitativní organizaci jsem větší finanční částkou zatím neobdarovala. Drobné příspěvky spojené s koupí upomínkového předmětu nabízeného v ulicích samozřejmě neuvádím.
Panu tajemníkovi jsem odevzdala v zákonném termínu tiskopis s údaji o mých změněných majetkových poměrech, který jsem jako radní města měla povinnost letos poprvé vyplnit.

Ivana Copková - zastupitelka
1 - Auto nevlastním
2 - Bydlím v RD - měsíční inkaso je ve výši zhruba 6 tisíc Kč
3 - Nic jiného nevlastním
4 - Ve volnu se věnuji sportu, četbě, hudbě, práci s dětmi
5 - Ne
6 - Kupuji si bílou pastelku a osobně se podílím na prodeji protirakovinových kytiček

Božena Sekaninová – zastupitelka a senátorka
1 - Momentálně jezdím vozem Opel Astra
2 - Bydlím v bytě v osobním vlastnictví, náklady 4 813Kč - inkaso 1 135 Kč
3 - Nevlastním
4 - Ve volném čase se věnuji dle priorit - rodina, sport, kultura
5 - Stavební spoření, životní pojištění a důchodové připojištění
6 - Ano, průběžně dle jednotlivých akcí charitativních společností jako jsou Konto bariéry, Adra, Člověk v tísni... Ostatní informace o poskytování na www.sekaninova.cz

Jaroslav Čížek – zastupitel
1 - Škoda Octavia Combi r. v. 1999
2 - cca 6500,- Kč, byt v osobním vlastnictví
3 - chata a garáž po rodičích a další byt v o.v.
4 - údržbě a pobytu na chatě s vnoučaty a především sportu - jsem předsedou výboru SV Žeranovská PV, předsedou a místopředsedou disciplinárních komisí OFS PV a KFS Ol., členem správní rady 1. FC Prostějov, tedy především sportu
5 - Penzijní připojištění
6 - Přispívám – v letošním roce 8 neziskovým organizacím zatím v celkové výši cca 4 tis.Kč
(Světlo pro svět, Leontinka, Zdravotní klauni, Konto bariéry, Greenpeace, SOS vesničky, Unicef, Care.)

Poslat nový komentář