Bývalý primátor Pišťák již visí v obřadní síni

Bývalý primátor Pišťák již visí v obřadní síni
Foto MMP
Další fotky: 
Bývalý primátor Pišťák již visí v obřadní síni
Bývalý primátor Pišťák již visí v obřadní síni

Od úterního odpoledne (10. 11. 2015 – pozn.red.) visí v obřadní síni prostějovské radnice obraz historicky prvního primátora města Prostějova Miroslava Pišťáka. Jeho portrét zhotovil Sergej Kulina, původem estonský umělec žijící od roku 1992 v České republice. Zlatý řád na zelené stuze, který má Miroslav Pišťák na krku, značí jeho příslušnost ke svatolazarské komendě. Je jejím rytířem.

„Sergeje Kulinu znám osobně, pracuje v oborech sochařství, malířství a věnuje se také keramice,“ uvedl bývalý primátor a současný zastupitel Miroslav Pišťák.
Obraz s jeho portrétem byl po dokončení umístěn v depozitáři budovy magistrátu na Školní ulici. Od 10. listopadu je zavěšen v galerii starostů v obřadní síni prostějovské radnice, kde mohou návštěvníci vidět podobizny všech starostů od počátku české samosprávy bez přerušení až do současnosti.

Galerie tak aktuálně čítá portréty celkem čtyřiadvaceti prvních mužů města Prostějova. (Zdroj MMP)

Komentáře

Je vidět, že výtvarník je také znamenitý kouzelník, namaloval mu černé sako a kde má klopy? Kde má rudou pěticípou hvězdu na klopě, kde má pásku na rukávě s písmeny "LM",
jak to, že nemá někde oranžovou růži ? Jen stuhu poplatnou pronikání mohamedánů v jejich barvě jarní zeleně. To je málo, pane Serjožo Kuline!!

"Bývalý primátor Pišťák již visí v obřadní síni" .. To je morbidní titulek. Třeba to odstoupení duševně neutáhl. Hlavně ať to policie pořádně vyšetří.

Poslat nový komentář