Statutární města ČR „hejbnou“ s elektrem. I Prostějov

Statutární města ČR „hejbnou“ s elektrem. I Prostějov
ilustrační foto

Všechna statutární města v České republice oslovil kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilého elektra ELEKTROWIN s výzvou k zapojení do soutěže s názvem „Hejbni s elektrem pro lepší život“. První ročník byl zahájen 1. dubna letošního roku, výsledky organizátoři vyhodnotí po jeho skončení 31. 3. 2019. Také Prostějov se zapojuje.

„Města budou soutěžit o největší celkové množství elektrospotřebičů odevzdaných prostřednictvím sběrných dvorů na jejich území. Aktivně tím přispějí k ochraně životního prostředí, navíc mohou získat jednu z finančních odměn,“ vysvětlil Jan Marxt ze zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN.

Soutěží se ve třech kategoriích: první (A) je určena městům od 40 000 do 89 999 obyvatel, druhá (B) nad 90 000 obyvatel. Třetí kategorie se jmenuje „Skokan roku“. Kritériem hodnocení je hmotnost zpětně odevzdaného elektrozařízení přepočtená na jednoho obyvatele města.

První tři města v kategoriích A a B získají odměny ve výši 60, 40 a 25 tisíc korun. Výše odměny u kategorie „Skokan roku“ činí 50 tisíc Kč. Odměny bude možné využít na podporu dalších aktivit a projektů ve vítězných městech.

Všechna statutární města v České republice oslovil kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilého elektra ELEKTROWIN s výzvou k zapojení do soutěže s názvem „Hejbni s elektrem pro lepší život“. První ročník byl zahájen 1. dubna letošního roku, výsledky organizátoři vyhodnotí po jeho skončení 31. 3. 2019. (red)

 

Poslat nový komentář