První organizované komunitní sázení rodin s dětmi. Tuto sobotu

První organizované komunitní sázení rodin s dětmi. Tuto sobotu
ilustrační foto studie

Nedávno jsme informovali o organizované výsadbě stromů a keřů v Čechůvkách. Lidé, kteří se do akce zapojili, si budou moci vysadit „svůj“ strom. Zasazeno jich bude celkem šestadvacet, ty budou následně doplněny o velké množství keřů.

„Stromy zakoupené městem Prostějovem i nářadí budou připraveny v sobotu 13. listopadu 2021 přímo na místě výsadby. Zájemce si tedy nemusel žádný strom kupovat, pouze se k sázení a následné péči o strom přihlásil a pochopitelně se dostaví v den výsadby,“ říká první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Nově vysazené dřeviny budou také opatřeny poselstvím - sdělením sázejícího. "Zalaminovaná" karta se sdělením bude vždy zavěšena na větévce každého jednotlivého stromu. „Tato iniciativa mne napadla mimo jiné i proto, že se mě často rodiče při vítání občánků ptají, zda je možno za jejich dítko někde v Prostějově vysadit strom,“ vysvětluje náměstkyně primátora Milada Sokolová, která je zodpovědná za životní prostředí ve městě a dodává: „Co tedy v tento den připravit? Zájemci, kteří se již nahlásili, musí dorazit na 8:45 hodin na „cvikl“ v gumákách a vhodném oblečení s pracovní, ale dobrou náladou! Samotné sázení zahájíme v 9:00 hodin. V případě příznivého počasí bude - po zasazení stromů a konečné úpravě - možné společné opékání špekáčků, které budou připraveny společně se vším ostatním.“ (red)

 

Poslat nový komentář