Agelky a Orli vstupují do klíčových bojů, na volejbal vstup zdarma

Agelky a Orli vstupují do klíčových bojů, na volejbal vstup zdarma
Takhle e volejbalistky radovaly po domácím zápase s Frýdkem-Místkem. Budou mít podobnou příležitost k úsměvům i o víkendu? (ilustrační foto)

Dva elitní prostějovské týmy čeká zítra vstup do důležitých bojů.

Volejbalisty od půl páté rozehrají finálovou sérii volejbalové UNIQA extraligy proti Olympu Praha. Jako vítězky základní části sehrají úvodní dva duely na domácí palubovce a trenér Miroslav Čada si uvědomuje důležitost moravských duelů. „Hlavně ve své specifické hale jsou Pražanky velmi sebevědomé a tím nebezpečné, na což si musíme dát pozor. Proto bude nesmírně důležité vítězně zvládnout obě první utkání finále doma, abychom šli do zápasového vedení 2:0. Tohle se otáčí těžko, takže holkám maximálně zdůrazním nutnost absolutního soustředění na domácí vstup do série,“ řekl pro webové stránky vkprostejov.cz Miroslav Čada.

 

Také lídryně mužstva Markéta Chlumská, která nabrala po zranění famózní formu, si je vědoma důležitosti obou domácích střetnutí, a proto zve fanoušky na tribuny. „Vyhrát obě utkání doma samozřejmě bude moc důležité, stav série po nich 1:1 či dokonce 0:2 si v Prostějově nikdo nepřipouští. Doma zkrátka musíme dvakrát zvítězit tím víc, že na Olympu v tamních dost atypických podmínkách velké prostorové stísněnosti je každé střetnutí těžké. Každopádně je nutné se vším se vypořádat, věřit si, jít jednoznačně za svým cílem a ten splnit. Nic jiného totiž pro nás neexistuje,“ řeklo odhodlaně prostějovské libero.

Důležitost víkendových zápasů si uvědomuje i management, který rozhodl o zrušení vstupného na oba domácí finálové zápasy a o víkendu se proto v hale Sportcentra DDM čeká bouřlivá atmosféra. „Jde o způsob poděkování příznivcům za věrnou podporu, díky níž pořád máme suverénně nejvyšší divácké návštěvy v celé ženské extralize. A současně si moc přejeme, aby obě naše domácí utkání ve finále provázela co nejlepší atmosféra. Všechny fandy tak srdečně zveme na špičkový volejbal v podání krásných žen,“ zdůvodnil neobvyklé rozhodnutí předseda správní rady VK Petr Chytil.  První duel se v hale Sportcentra DDM uskuteční v sobotu v 16:30, druhý zápas pak odstartuje v neděli o půl hodiny později.

Orly čekají nebezpečné Levice

Do prvního kola play-off naopak vstoupí basketbalisté Orlů Prostějov, kteří v prvním kole narazí na nevyzpytatelné Levice. Nejenže jediný tým našich východních sousedů Prostějov letos dvakrát porazil, ale v nadstavbě chytl úžasnou formu, když ztratil jen dva zápasy z dvanácti a v předkole play-off vyřadil Chomutov. Síly slovenského soupeře si je vědom i prostějovský trenér Zbyněk Choleva. „Doufám, že se teď naše vzájemná bilance otočí. Levice je těžký soupeř, my však máme také formu a play-off je jiná soutěž. Tehdy nás v Levici školili pivoti, na to se musíme zaměřit. Simmons a Nuhanovič jsou kvalitní podkošoví hráči, kteří dokážou každou chybu potrestat a umí spolupracovat s ostatními,“ zůstal při hodnocení soupeře opatrný Choleva. Kvality soupeře uznává i křídelník Pavel Slezák. „Levice mají kvalitní tým, mají hodně cizinců a bude to těžká série. Ale proti žádnému týmu by to v této fázi nebylo jednoduché.“

Levice dvě výhry nad Prostějovem také nepřeceňuje. „Naše první dva vzájemné zápasy byly už dávno, ještě ve starém kalendářním roce. Oni měli ještě v kádru i Defaulta a Ventu, my jsme hráli také v jiné sestavě než teď. Těžko se to tedy porovnává, navíc Prostějov hraje v současnosti o hodně lépe,“ uvedl pro klubové stránky křídelník slovenského týmu Tomáš Mrviš s tím, že jeho tým půjde do zápasu s defenzivní taktikou.

Každopádně stejně jako volejbalistky budou Orli potřebovat v sobotním večeru podporu prostějovského publika. Navíc když fanoušci Astrumu jsou vyhlášení a na zájezd do Prostějova se jich do středečního oběda přihlásilo již pětadvacet. Nenechme se tedy zahanbit! Zápas Orlů proti Levicím začíná v sobotu v hale Sportcentra DDM v 19 hodin.

Zbyněk Klíč

Poslat nový komentář