Do stávky učitelů se v Prostějově zapojí jediná škola

Do stávky učitelů se v Prostějově zapojí jediná škola
ilustrační foto pixabay

Školské odbory vyhlásily stávku učitelů na středu 6. listopadu. Kantorům se nezamlouvá, že vláda chce zvýšit platy o osm procent, odbory požadují růst tarifních mezd o deset procent. V Prostějově zůstane uzavřena jediná škola, kterou zřizuje město Prostějov.

„Do stávky se zapojí pouze RG a ZŠ města Prostějova. Školní družina bude v provozu,“ sdělil dnes PvNovnkám náměstek primátora Jan Krchňavý.

„Protože Odborová organizace pracovníků ve školství vyhlásila na středu 6. 11. 2019 stávku, ke které se připojilo celkem 60 pedagogických pracovníků Reálného gymnázia a základní školy města Prostějova, není možné zajistit v tento den chod školy. Výuka na ZŠ i RG bude dne 6. 11. 2019 kompletně zrušena. Provoz školní družiny bude probíhat v provizorním režimu a pedagogický dohled bude zajištěn těmi pedagogickými pracovníky, kteří se do stávky nezapojí. Veškeré zájmové aktivity a kroužky, i v rámci školní družiny, budou dne 6. 11. 2019 také zrušeny,“ uvedl na webu školy Petr Janeček, zástupce ředitele školy pro RG.

Ostatní školy, ať střední či základní, zatím na webech většinou uvedly, že i když zaměstnanci stávku podporují, k uzavření škol se nepřipojí, protože jsou si vědomy komplikací, které by s sebou tento krok přinesl. (ber)

Poslat nový komentář