Kleiner

Distillery Kleiner hlásí výjimečnou úrodu ovoce

ilustrační foto

Výrobce prémiových pálenek, Distillery Kleiner, který spadá do portfolia Palírny U Zeleného stromu, hlásí výjimečnou úrodu ovoce. V těchto dnech zaměstnanci palírny ručně sklízí meruňky a už nyní je jisté, že z nich vznikne pálenka mimořádné kvality. Kvůli dlouhodobým suchům bylo potřeba velké péče, ale i díky teplému počasí se v sadech urodilo ovoce s nejlepšími parametry za posledních několik let. Ať už hovoříme o velikosti, cukernatosti, či vůni meruněk, rok 2018 se do dějin pálenek zapíše jako významný ročník.

Distillery Kleiner se pečlivě věnuje výběru nejkvalitnějšího ovoce. Pálenky vznikají s divokého (švestky a špendlíky), ale i sadového ovoce. Výběr dodavatelů je v tomto případě klíčový a prochází několikanásobným schvalováním. „Pravidelně dohlížíme na péči o stromy, neméně důležitá je ale i sklizeň, již provádíme vlastnoručně se zaměstnanci z prostějovské palírny,“ vysvětluje generální ředitel Palírny U Zeleného stromu, Pavel Kadlec. „Zacházení s plody přírody je pro pálenky ročníkové kvality zásadní, proto jej hned po dozrání přebíráme do svých rukou,“ doplňuje.

OBRAZEM: Žešovská pálenice se stěhuje. Na druhý konec obce

Foto čtenář

Jan Kleiner stěhuje pěstitelskou pálenici do areálu bývalého zemědělského družstva v Žešově. 

Lihovar zůstává na původním místě. "Byl jsem si objednat pálení, tak jsem to prozkoumal. Jsou tu dva kotle na 150 a jeden na 340 litrů, tak, jak na starém působišti," přidal k fotkám komentář Lubik Autrata. (red) 

Višnovice z Distillery Kleiner ze Žešova zabodovala v San Franciscu!

ilustrační foto

Malá rodinná destilerie Kleiner se sídlem v Žešově, která vyrábí ručně od sklizně ovoce až po stáčení do láhví výhradně malosériové limitované edice pravých ovocných destilátů inspirovaných přírodou, zaznamenala další úspěch na jedné z nejrespektovanějších a nejvlivnějších soutěži lihovin na světě, 2017 San Francisco World Spirits Competition, jejíž 17. ročník se konal od 21. do 23. dubna v Hotelu Nikko v centru amerického San Francisca. 

V minulém roce získala Distillery Kleiner v této soutěži bronzovou medaili za pálenku Wild Pin (planý nebo divoký špendlík) a letos v ještě silnější konkurenci vzorků z celého světa získala stříbrnou medaili v kategorii ovocných destilátů, za jejich deset let starý odpeckovaný destilát z višní, který ležel po celou dobu v kameninových nádobách.

Špendlíkovice z žešovské palírny dobyla San Francisko!

ilustrační foto

Letošní 16. ročník prestižní soutěže San Francisco World Spirits Competition měl i českého zástupce. Mezi 1899 vzorky destilátů z celého světa získala Špendlíkovice z žešovské palírny Jana Kleinera vynikající třetí místo. Informaci jako první přinesl Prostějovský večerník.

Již zmíněné vzorky posuzovalo od 17. do 20. března  v hotelu Nikko v San Francisku 39 rozhodčích. Práci neměli zrovna lehkou, ocenění ale udělili 201 destilátům.

Kořalka z divokých špendlíků, jejíž vzorek odeslal do soutěže Jan Kleiner, majitel pálenice v Žešově, získala jedinečné třetí místo. „Je to nádherný pocit, být třetí nejlepší na celém světě,“netajil se nadšením palírník, jemuž cena ze San Francisca připutuje poštou.