Tip na sobotu. Odemykání točny v Olomouci s jízdami parních vlaků

Tip na sobotu. Odemykání točny v Olomouci s jízdami parních vlaků
ilustrační foto
Další fotky: 
Tip na sobotu. Odemykání točny v Olomouci s jízdami parních vlaků

Jde o jedinou akci v olomouckém depozitáři ČD Muzea v první polovině tohoto roku. Po skončení akce se totiž k točně sjedou stavební stroje a započne její očekávaná a náročná rekonstrukce. V sobotu 19. března bude v okolí hanácké metropole vypraveno několik zvláštních parních vlaků se soupravou historických vozů bývalé třetí třídy a služebním vozem pro přepravu dětských kočárků.

Odemykání točny v Olomouci bude významné ještě z jednoho důvodu. Vzhledem ke skutečnosti, že půjde o první veřejné jízdy vlaků s parní lokomotivou v letošním roce u nás, bude jím současně symbolicky odemčena sezona jízd parních vlaků Českých drah.

V čele zvláštních vlaků stane rychlíková krasavice 464.202 (Rosnička), poslední typ parní lokomotivy vyrobený na našem území v roce 1955. Za jízdné Olomouc hl. n. – Olomouc-Řepčín nebo opačně zaplatí 80 Kč (dospělý od 15 let) a 50 Kč (dítě 6–15 let). Jiné slevy, jízdenky IDS ani jízdní výhody ve zvláštních vlacích neplatí. Jízdenky jsou prodávány pouze jako jednosměrné. Přeprava dětských kočárků je možná zdarma ve služebním voze. Prodej jízdenek pouze u personálu zvláštního vlaku před odjezdem.

Olomoucký depozitář ČD Muzea bude v tento víkendový den otevřen od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin. Vstupné stojí 50 Kč, resp. 25 Kč pro děti od 6 do 15 let, důchodce a držitele průkazů ZTP a ZTP/P.

Svačinu si s sebou brát nemusíte. V průběhu dne pro bude pro návštěvníky v prostorách depozitáře zajištěno občerstvení v historickém bufetovém voze.

Změna jízdního řádu, nasazení vozidel a programu akce je vyhrazena. (red)

Poslat nový komentář