Hněvotín byl nad síly Hané. Haná Prostějov - FC Hněvotín 1:2 (1:2)

Hněvotín byl nad síly Hané. Haná Prostějov - FC Hněvotín 1:2 (1:2)
Foto Oldřich Lošťák
Další fotky: 
Hněvotín byl nad síly Hané. Haná Prostějov - FC Hněvotín 1:2 (1:2)

V 16. kole 1.B tř. sk. B Olomouckého KFS se utkali Hanáci na „umělce“ s FC Hněvotín. 

Od začátku zápasu byli hosté rychlejší ve startu na míč a také jejich přihrávky byly daleko přesnější. Přesto v 6. minutě domácí Gábor za vápnem vypálil, jeho střelu brankář Darda vyrazil k Cibulcovi, ale jeho míč lízl přední tyč a odrazil se až do autu. Hosté byli o pět minut úspěšnější, když podnikli postupný útok a Kropáč z pravé strany poslal míč ke vzdálenější tyči – 0:1. Domácí se ještě pořádně nerozkoukali a už to bylo ve 22. minutě 0:2! Matěj Holub prostřelil k bližší tyči domácího Maráka! Hanákům se podařilo snížit až v samém závěru prvního poločasu. Krupička poslal dlouhým pasem Mazoucha do běhu a ten umístěnou střelou k tyči, za lehké teče gólmana, snížil na 1:2!

Ve druhém poločase pokračovaly oba týmy v bojovném výkonu. Hanáci se zvýšeným úsilím snažili vyrovnat, ale hněvotínští rychlými starty rozbíjeli jejich snahu. Také několik brejků hostů do otevřené domácí obrany nepřineslo už žádné góly. V příštím kole Hanáci přivítají dnes, v neděli 17.4.2022 v 10.15 hodin, tým TJ Smržice.           

Hodnocení trenéra Hané PV Daniela Koláře: „Dnes se nám nepodařilo zachytit začátek zápasu. Hosté byli dříve u většiny balonů, byli důraznější a působili dojmem, že chtějí víc než my. Po pětadvaceti minutách jsme hru vyrovnali a na konci poločasu zaslouženě snížili. Druhý poločas jsme se už Hněvotínu vyrovnali jak nasazením tak pohybem, ale další góly se nám bohužel nepodařilo vstřelit."

Branky: 43. Mazouch – 11. Kropáč, 23. Matěj Holub 

Rozhodčí: Čásek – Hrbáček, Winkler

Delegát: Sebök

ŽK: Kumstát, Čermák, Mazouch, Typner, Gábor – Sova Diváků: 64

Sestavy:

Haná Prostějov: Marák – Světlík, Trnavský, Čermák, Kumstát (70. Vitásek) – Hladký, Mazouch, Krupička, Jakub Novák – Cibulec (70. Typner), Gábor 

Trenér: Daniel Kolář                                                                                                 

FC Hněvotín: Darda – Cohl, Juřen, Sova, Kropáč – Schinneck, Kravčík, Marek, Jakub Holub- Križan (90. Šulc), Matěj Holub 

Trenér: Michal Barčík

(Text a foto Oldřich Lošťák)

Poslat nový komentář