Regionální derby ve Smržicích vyhráli Hanáci

Regionální derby ve Smržicích vyhráli Hanáci
Foto Z. Kulíšek

Ve druhém hracím kole I. B třídy sk. B olomouckého KFS se v sobotu 14. srpna 2021 utkaly Smržice s Hanou Prostějov.

Hosté se po krátkém seznámení se zastřiženým trávníkem ujali ve třetí minutě vedení. Gábor po nahrávce Typnera obešel obránce a střelou podél brankáře Adamíka otevřel skóre zápasu – 0:1. Celý první poločas měli hosté několik gólových šancí po přihrávkách Gábora, ale domácím se dařilo všechny ubránit. Ve 40. minutě napálil Gábor zblízka vnitřní břevno domácí branky, míč se však odrazil do pole.

Ve druhém poločase podnikali mladíci ve smržické sestavě jeden útok za druhým ve snaze unavit zadáky Hané. Zejména kolem 53. minuty to v obraně hostí „hořelo.“ Přesto to byli hráči Prostějova, kteří přidali v 59. minutě druhou branku. Domácí gólman Adamík „vyrobil" velkou chybu, když chytil malou domů do náruče. Nařízený nepřímý kop ve vápně „zazdil" Mazouch vedle levé tyče – 0:2. Domácí se však nevzdávali a dvěma „slepenými“ góly v 63. minutě Kalandříkem a v 67. minutě Studeným srovnali na 2:2! Dlouho se však domácí z remízy neradovali. Mazouch poslal krásný pas za obranu Smržic a Gábor v 69. minutě střelou k tyči opět poslal Hanáky do vedení – 2:3! Tento výsledek se Hanákům i přes velkou snahu domácího týmu a střídání trenéra Ivo Zbožínka podařilo udržet až do konce zápasu. V příštím kole zajíždí Hanáci do Kožušan a na „horké půdě" se budou snažit udržet dosavadní venkovní neporazitelnost.

TJ Smržice – Haná Prostějov 2:3 (0:1)

Branky: 63. Kalandřík, 67. Studený – 3. a 69. Gábor, 59. Mazouch.

Hráno bez žlutých karet. Rozhodčí: Valouch – Břečka, Hoffman

Diváků: 130

Sestavy:

TJ Smržice: Adamík – Augustin, Gottwald, Martin Verner, Obručník (73. Zbožínek) - Kalandřík, Kotlár st. (73. Kotlár ml.), Luža, Kratochvíl (46. Pleva) - Štěpán Verner, Kaprál (52. Studený). Hrající trenér: Ivo Zbožínek      

Haná Prostějov: Marák – Světlík (82. Jančiar), Trnavský, Čermák, Martin Kolář – Hladký, Mazouch, Krupička, Jakub Novák – Gábor (90+2. Ohlídal), Typner (46. Cibulec)

Trenér: Daniel Kolář

(Oldřich Lošťák)

Poslat nový komentář