Jméno vánočního stromu již není tajné! Sešlo se 161 návrhů

Jméno vánočního stromu již není tajné! Sešlo se 161 návrhů
Foto ber

Město Prostějov vyhlásilo před časem anketu o jméno letošního městského vánočního stromu. Sešlo se 161 návrhů a ten vítězný Rada města Prostějova vybrala až po dlouhém jednání.

"Museli jsme z principu vyloučit ryze mužská jména. Jde totiž o douglasku, takže to ženské k ní patří," nechala se slyšet náměstkyně Milada Sokolová. Mezi návrhy byl i František, což podle svých slov prosazoval, jak sdělil s úsměvem, i primátor František Jura. Návrh neprošel, stejně jako Milada. V návrzích se objevila se jména jako Sněhurka, Ořešprut, Bodlinka, Krasoň, Jedlička či Agrofert. 

Jaké ale strom ale nese jméno doopravdy, se Prostějov dozvěděl před chvílí, kdy jej na náměstí spolu s primátorem, náměstky a zpěvačkou Magdou Malou rozsvítili právě autoři vítězného návrhu. "Vybrali jsme jméno Charlotta, což je jméno manželky našeho prvního prezidenta. Oslovilo nás proto, že tento rok slavíme století od vzniku Československa, tak nyní "stojí" manželé vedle sebe. Druhé jméno douglasky je Sněhulka a přidali jsme princeznovské První. Na světě je tedy Charlotta Sněhulka První!", zaznělo z úst náměstkyně Sokolové před chvílí. (ber)

 

Poslat nový komentář