Ojedinělá výstava zakrslých králíčků a teddy beránků již zítra!

Ojedinělá výstava zakrslých králíčků a teddy beránků již zítra!
ilustrační foto

V sobotu 22. července se uskuteční již třetí ročník speciální výstavy zakrslých teddy králíčků a teddy beránků. Speciální je proto, že přijedou chovatelé z celé republiky. Jedná se o jedinnou výstavu svého druhu na celé Moravě, stejně jako vloni. Tato speciální výstava proběhne v Plumlově, v areálu Českého svazu chovatelů, na Tyršově náměstí. 

"Letos bude možné zhlédnout zhruba 120 králíčků,  na ukázku budou ke zhlédnutí i belgičtí obři a některé králíčky bude možné zakoupit přímo na místě, stejně jako ideální krmivo a podestýlku do záchodku. Letošní ročník bude zajímavý i v tom, že na místě najdete ukázku zajímavějších druhů slepiček a k vidění budou i husy", přiblížil náplň akce hlavní pořadatel Vlastík Suchý.

"Zkrátka nepřijdou ani děti, na místě bude malování na obličej, upravená hra šipky - bude se soutěžit o ceny, v areálu výstavy bude opět volně pobíhat náš maskot - Asterix od Princezny, kterého můžou děti hladit, fotit se s ním a krátce se pomazlit. Taktéž bude přichystán omezený počet omalovánek a pastelek, které děti mohou využít", láká na akci Suchý i děti. Stejně jako vloni bude během celého dne možno hlasovat o takzvanou cenu veřejnosti. V praxi to znamená, že návštěvníci na připravený papírek napíší číslo klece, podle toho, který králíček je zaujal nejvíce. A tři králíčci s nejvíce hlasy získají již zmíněnou cenu veřejnosti, pohár a diplom.

"Nebude chybět ani kvalitní občerstvení, v nabídce najdete výborný guláš, párek v rohlíku, hranolky a specialitka - chléb s máslem a tvarůžky. K pití samozřejmě nealko i točené pivo. Lidé si budou moci zakoupit i chutný perníček, stejně jako památeční magnetickou placku s maskotem výstavy - Asterixem, včetně praktického otvíráku na lahve", vyjmenovává Suchý nabídku.

Letos se organizátor rozhodl, že část financí ze zisku daruje na transparentní účet nemocného Davídka Vítka. Stejně tak mohou učinit i návštěvníci, kteří budou mít možnost přispět do zapečetěné kasičky, ze které půjdou následně penízky taktéž na transparentní účet. (red)

Poslat nový komentář