Zámek Ptení opět ve hře. Našli se zájemci

Zámek Ptení opět ve hře. Našli se zájemci
Foto MMP
Další fotky: 
Zámek Ptení opět ve hře. Našli se zájemci

Město Prostějov se již několikrát snažilo zámek prodat a nabízelo ho i obci Ptení, v jejímž katastru zámek leží. Obec nabídku bezplatného převodu zámku do majetku odmítla. Nyní se městu přihlásili hned dva zájemci. Radní doufají, že koupi nezhatí památkáři. Opět.

Na zámku je pro obec podle starosty Jiřího Porteše zajímavé vytvoření ubytovacích kapacit na úrovni sportovních ubytovacích zařízení. Dále ubytovací kapacity penzionového typu, případně byty. V obci také chybí školicí zařízení s odpovídajícími službami. Obnovit by se zde mohl i provoz kina. Rekonstrukcí kinosálu by vznikl víceúčelový sál, který byl provozován již v dřívějších dobách. Jeden ze zájemců už radě města předložil návrh využití zámeckých prostor. Mimo výše jmenovaného by v něm rád provozoval restauraci a pivovar, který zde kdysi byl. Druhý zájemce, kterým je občanské sdružení, zatím město s nabídkou neoslovil.

"V každém případě, pokud zámek prodáme, dáme do smlouvy klauzuli, že bude využit k účelu, pro který byl zakoupen," uvedl náměstek Jiří Pospíšil. Není bez zajímavosti, že v době, kdy o zámek nebyl ze strany kupců dlouhodobě zájem, město Prostějov ve spolupráci s Lesy MP naplánovalo rekonstrukci objektu, která by zajistila jeho využití. Památkáři ale razantně zamítli jakýkoli zásah. (ber)

 

Poslat nový komentář