Aktualizováno: Jerlín na zastupitelstvu

Aktualizováno: Jerlín  na zastupitelstvu
Foto Jan Navrátil

 

"Nádherný jerlín, živý a nadějný, byl poražen dne 8.6.2015," poslal zastupitelům fotografie dokumentující konec stromu, rostoucího v ulici S.Suchardy, zastupitel Jan Navrátil. Strom podle vyjádření magistrátu ustoupit musel.

„V roce 2015 byla zastupitelstvem města Prostějova schválena investiční akce - Chodníky na sídlišti Hloučela, pojížděný chodník S. Suchardy. Pojížděný chodník Suchardy, byl na základě požadavků bytového družstva zpracován a po konzultaci s dopravním inspektorátem povolen Odborem dopravy.

V rámci realizace pojezdového chodníku, bylo navrženo odstranění stromu, který byl jednak v trase nově budovaného chodníku, ale také byl vznesen požadavek společnosti RWE, že se vyskytuje nad jejich vedením a musí být odstraněn, než dojde k poškození vedení. Na základě těchto skutečností bylo povoleno majitelem jeho odstranění,“ sdělil dnes redakci PvNovinek Petr Brückner z Odboru rozvoje investic. Majitelem stromu byl podle jeho vyjádření Odbor správy a údržby majetku města. „Jednalo se o strom do 80 cm ve výšce 1,3 metru nad zemí,“ dodal. (ber)

 

Komentáře

tady se ale nejednalo o vzrostlý strom. A pokud je mi známo povolení o kácení dřevin mimo les podléhají stromy nad 80cm v obvodu ve výšce stromu 130 cm

Nevím, co je to pojezdový chodník, ale vím, že ve Skandinávii se už před řadou let architekti vyhýbali vzrostlým stromům a chránili je i při výstavbě. Že to jde i u nás jsem se před rokem přesvědčila v Hodoníně, kde cyklostezka obchází krásný velký strom z obou stran. To by se v Prostějivě asi nestalo!?U nás vládne: Popíliť!

Píše se zde o kdejakém stromu, ale že dnes navštíví město Prostějov americký velvyslanec Schapiro, všichni mlčí :(

Poslat nový komentář