Chcete zažít něco netradičního? Co se tak stát ošetřovatelem v ZOO?!

Chcete zažít něco netradičního? Co se tak stát ošetřovatelem v ZOO?!
ilustrační foto ZOO Olomouc

Stává se poměrně často, že slýcháme „tady bych chtěl pracovat, to musí být nádhera“. Není problém, chcete si to opravdu vyzkoušet? Ošetřovatelem na jedno dopoledne se může stát každý dospělý. "Během dvou hodin se opravdu zblízka seznámíte s prací ošetřovatelů zajímavých zvířat," nabízí zájemcům ZOO Olomouc.

Doprovázet Vás bude přímo ošetřovatel nebo zoolog, takže vás nečeká žádná teorie, ale skutečná praxe jako je úklid a čištění ubikací či příprava krmiva. To je jedna strana mince. Ta druhá, všemi vytoužená, je seznámení s vybranými kontaktními zvířaty, což je většinou základem zájmu o tento nabízený program. Protože víme, že jsou i lidé, kteří mají různá zdravotní omezení nedovolující jim některé činnosti absolvovat, máme řešení i pro ně, mohou celý čas strávit povídáním s ošetřovateli u vybraných zvířat.
Účelem zoologické zahrady není jen chov vzácných a ohrožených druhů zvířat, ale i vzdělávání a vytváření vztahu lidí ke zvířatům a přírodě. Dárkový poukaz na „Dopoledne ošetřovatelem“ je tím pádem nejen výborným dárkem, ale i velmi smysluplným krokem. "Poděkování absolventů těchto dopolední nešetří superlativy a peníze, které vydáte ze své kapsy, spotřebují zvířata, jež Vám rádi a s láskou představíme", zve ZOO. Kompletní informace najdete na http://www.zoo-olomouc.cz/app/program-v-zoo/pro-verejnost.%E2%80%8B. (red)

Poslat nový komentář