Připomínáme si 500 let zámku. Oslavy začnou už 31. března

Připomínáme si 500 let zámku. Oslavy začnou už 31. března
ilustrační foto plakát

Při této příležitosti připravilo město Prostějov na celý rok celou škálu akcí. Máme se nač těšit. „Hned první událostí bude vernisáž výstavy Pernštejnské ženy a Evropa, a to 31. 3. 2022 od 17 hodin v prostějovském muzeu,“ říká náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Zámek, který nechali vybudovat Pernštejnové, stojí v Prostějově už 500 let. Při této příležitosti připravilo město Prostějov společně s partnerskými organizacemi celou řadu akcí, které budou probíhat od března až do listopadu.

„Výstavy, historické oslavy kolem zámku, přednášky, soutěže, módní přehlídky i komentované prohlídky. Jsem přesvědčena, že ze široké nabídky si vybere opravdu každý. Program jsme pojali obdobně, jako v roce, kdy jsme si připomínali 630. výročí povýšení Prostějova na město. Tehdy nám to bohužel poněkud překazila epidemie koronaviru, ale i tak se většina akcí odehrála. Věřím, že letošní oslavy zámku nám již nic nepokazí a skutečně si je užijeme a děkuji všem partnerům, kteří s námi akce připravují,“ dále doplňuje Milada Sokolová. (red)

 

 

Poslat nový komentář