Pozor! Je tu pro nás letní prázdninová hra Po stopách Pernštejnů!

Pozor! Je tu pro nás letní prázdninová hra Po stopách Pernštejnů!
Foto MMP, Marek Moudrý
Další fotky: 
Pozor! Je tu pro nás letní prázdninová hra Po stopách Pernštejnů!

Chodit jen tak je pro většinu nejen dětí zpravidla nezajímavé. To však neplatí, když se přitom plní různé úkoly. O letních prázdninách se mohou Prostějované a návštěvníci města vydat po zajímavých místech s plněním různých úkolů. Za jejich správné splnění dostanou účastníci hry drobný suvenýr v podobě mince se znakem Pernštejnů vlastnoručně vyražené pomocí původní technologie.

„Cílem hry je nabídnout smysluplné zpestření sezóny a připomenout si moravský rod Pernštejnů, se kterým je spojen prostějovský zámek. Hrací karty jsou k dispozici na pokladně Muzea a galerie v Prostějově a na Turistickém a informačním centru Magistrátu města Prostějova. Mince si účastníci hry razí zdarma u pokladny muzea. V pondělí si je vyzvedávají na informačním centru,“ podotkl předseda Komise pro cestovní ruch a podporu podnikání Marek Moudrý, který je zároveň autorem nápadu této prázdninové hry.  

" Je báječné, že celoroční oslavy 500 let od položení základního kamene prostějovského pernštejnského zámku jsou spojeny nejen s výstavami, přednáškami, ukázkami šatstva, ale i soutěžemi, které zpestří obyvatelům města i jeho návštěvníkům letní prázdniny a zábavnou formou je poučí či pobaví", uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová. (red)

Poslat nový komentář