Zaplaťte lidem více, vyzvala Ahold ministryně práce Marksová

Zaplaťte lidem více, vyzvala Ahold ministryně práce Marksová
ilustrační foto ber

Ministryně práce Michaela Marksová se rozhodla zaslat otevřený dopis generálnímu řediteli a předsedovi představenstva společnosti AHOLD Czech Republic, a. s. Jesperu Lauridsenovi z důvodu upozornění na určité praktiky v oblasti odměňování zaměstnanců této společnosti.

„Vážený pane generální řediteli, jak je známo z veřejně dostupných informací, průměrný plat provozních zaměstnanců v řetězci Albert, provozovaných společností Ahold, například pokladních ve vašich supermarketech, činí cca 12500 hrubého (zhruba 78 Kč na hodinu), což je méně než polovina průměrné mzdy v celé ČR a jen o málo víc, než je minimální mzda. Zároveň jsem byla informována, že při požadavku na jednorázovou předvánoční odměnu pro vaše zaměstnance jim byla nabídnuta pouze poukázka ve výši 300 korun.

Ze statistik vyplývá, že zaměstnanci společnosti Albert například v Nizozemí pobírají mzdu (v případě plného úvazku a věku nad 23 let) ve výši 10,61 Euro na hodnu, což odpovídá zhruba 287 korunám za hodinu,“ píše Marksová.

V dopise, jehož celé znění naleznete na http://www.mpsv.cz/files/clanky/28455/Otevreny_dopis_Michaely_Marksove.pdf, dále píše, že doufá v seriozní jednání se zaměstnanci českých poboček. (zdroj MPSV)

 

Poslat nový komentář