Dny dobrovolnictví: Zapojte se a pomozte v Prostějově a okolí!

Dny dobrovolnictví: Zapojte se a pomozte v Prostějově a okolí!
Foto plakát

Hledáte smysluplnou náplň volného času, chcete dělat něco užitečného a zároveň získat nové zkušenosti? Pak se zapojte do Dnů dobrovolnictví, které se konají od 25. do 28. dubna 2024.

Jedná se o celostátní akci, která má za cíl propagovat dobrovolnictví a oslovit širokou veřejnost s nabídkou dobrovolnických aktivit. Pokud vás láká pomáhat druhým, ať už v oblasti péče o seniory, ochrany životního prostředí, práce s dětmi, trávení volného času s lidmi se zdravotním znevýhodněním nebo v jiných oblastech, Dny dobrovolnictví jsou ideální příležitostí, jak si vyzkoušet, co dobrovolnictví obnáší. A třeba se rozhodnete pomáhat dlouhodobě.

Zapojit se je jednoduché. Stačí navštívit webové stránky https://dnydobrovolnictvi.cz/…aj/ a vybrat si z nabídky aktivit v celém Olomouckém kraji či přímo v Prostějově a okolí. Můžete se například zapojit do úklidu parku, sázení stromů, pomoci v domově pro seniory, nebo se podívat, jak to v různých neziskových organizacích chodí (domovy pro seniory, dětská centra, ekologická centra apod.).

„Dobrovolnictví vám přinese mnoho benefitů. Pomůžete druhým lidem či přírodě a budete dělat něco užitečného. Získáte nové zkušenosti, dovednosti a poznáte inspirativní osoby, kteří pomáhají druhým. Pocítíte dobrý pocit z toho, že pomáháte. Přidejte se k nám mezi 25. až 28. dubnem a pomozte udělat svět lepším,“ uvedla Štěpánka Doležalová, Koordinátorka dobrovolníků centra Prostějov.

Prostějovská zařízení, ve kterých si dobrovolnictví můžete vyzkoušet (možný výčet příležitostí se v průběhu dubna rozšíří): Chráněné bydlení Daliborka, Centrum sociálních služeb, Domov seniorů Nerudova. Nabídku aktivit v Prostějově a okolí najdete na webu https://dnydobrovolnictvi.cz/.

Pro více informací kontaktujte přímo organizace, které se do akce zapojují. (red)

Poslat nový komentář