Aktivní senior se blíží

Aktivní senior se blíží
ilustrační foto plakát

II. ročník vědomostně - dovednostní soutěže tříčlenných družstev a jednotlivců startuje 24. května 2016. Přijďte se pobavit!

Klání Aktivní senior je určeno pro ženy i muže, kteří v letošním roce dosáhnou věku 60 let a starší. Účastníci se setkají se strážníky, policisty, hasiči, studenty Střední zdravotnické školy, ochránci přírody ČSOP RS Iris Prostějov, studenty Trivis SŠV Prostějov a samozřejmě se zástupci prostějovské knihovny. Přihlásit se mohou tříčlenná družstva i jednotlivci. Družstva si mezi sebou utvoří sami senioři při registraci. Na soutěžící čeká patnáct úkolů a všechny disciplíny budou uzpůsobeny věku účastníků.

„Z velké části se jedná o znalosti z oborů jako například základy první pomoci, dopravní předpisy, poznávání přírodnin, chráněná a zajímavá místa našeho regionu, památky města, požární ochrana. Součástí budou i dvě sportovní disciplíny. Obava z nezvládnutí úkolů není v žádném případě na místě,“ ujistila primátorka města Prostějova Alena Rašková s tím, že hlavním cílem je vytvořit příjemnou atmosféru a získat pěkné ceny. Připraven je také doprovodný program, který účastníky zavede do hvězdárny na zajímavou přednášku, lektorka Nordic walking Lenka Sehnalová zase předvede a naučí chůzi se severskými holemi.

„Nikdo ze soutěžících neodejde s prázdnou, pro každého máme nachystán dárek. Družstva i jednotlivci, kteří se umístí na prvních třech místech obdrží diplom, poukázku do lékárny a další věcné ceny. Zajištěno bude pochopitelně také občerstvení,“ ujistila primátorka Rašková.

Soutěž proběhne v Kolářových sadech dne 24. května 2016. Sraz účastníků, prezentace a vyzvednutí soutěžních kartiček na stanovišti „START“ u hvězdárny proběhne v čase od 9.00 do 9.45 hodin. Samotné zahájení je naplánováno na 10 hodin. Upozorňujeme, že je třeba mít sportovní oblečení. V případě nepřízně počasí bude akce přesunuta do prostor ZŠ Jana Železného. 

Akci připravila Městská policie Prostějov společně s Městskou knihovnou Prostějov, ve spolupráci s Odborem sociálních věcí Magistrátu města Prostějova, Zdravým městem Prostějovem a jeho dalšími partnery, vše pod záštitou Statutárního města Prostějova. (Zdroj MMP)

Poslat nový komentář