Chytili ji za volantem hned dvakrát. Promile v dechu prý měla po večerním pivu

Chytili ji za volantem hned dvakrát. Promile v dechu prý měla po večerním pivu
ilustrační foto

V pondělí 22. února 2021 před šestou hodinou ranní kontrolovali policisté místně příslušného obvodního oddělení v Těšicích osobní automobil Peugeot a jeho jednapadesátiletou řidičku. Provedenými dechovými zkouškami policisté u ženy změřili hodnoty 1,15 a 1,09 ‰ alkoholu v dechu.

S naměřenými hodnotami žena souhlasila, ale přiznala vypití pouze jednoho dvanáctistupňového piva během předchozího večera. Žena na místě přišla o řidičský průkaz a byla jí zakázána další jízda. Už chvíli po ukončení silniční kontroly však stejná hlídka viděla jet stejné vozidlo řízené stejnou řidičkou. Kontrola se opakovala jen s rozdílnými změřenými hodnotami. V tomto případě policisté změřili 1,00 a 0,95 ‰ alkoholu v dechu.

"V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ty ženě v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář