Pivko po obědě? Následky v desetitisících korun!

Pivko po obědě? Následky v desetitisících korun!
ilustrační foto

 

Vydáte-li se za volantem na silnici posilněni alkoholem, riskujete nejen pokutu, zákaz řízení či dokonce pobyt ve vězení, ale případná autonehoda vás může snadno zadlužit na celý život. Vystavujete se totiž riziku náhrady všech způsobených škod, které jako opilý řidič zaviníte. Pojišťovna sice škodu poškozeným z vašeho povinného ručení uhradí, vyplacené pojistné však bude po vás, jako viníkovi nehody, vymáhat zpět.

Cena jednoho piva po nedělním obědě se tak může snadno vyšplhat na desetitisíce korun! Podívejte se na odstrašující příběhy, které v poslední době řešila Česká pojišťovna.

Desetistupňové pivo za 70 tisíc

 Účet v hodnotě bezmála 600 tisíc korun si vystavil řidič, který nedal na vyznačeném přechodu přednost chodkyni a způsobil jí tak mnohočetné zlomeniny. Náhrada škody, kterou pojišťovna vyplatila za zdravotní péči zraněné paní, se vyšplhala na částku 560 tisíc. Rozbor krve prokázal, že řidič před jízdou vypil takové množství alkoholu, které odpovídá přibližně osmi desetistupňovým pivům. Neukázněného motoristu tedy přišel jeden půllitr na 70 tisíc korun. Vedle dluhu, který bude řidič dlouho splácet, si z této své eskapády odnesl také nepodmíněný trest v délce dvanácti měsíců.

Dvanáctistupňové pivo za 67 tisíc

Na tolik vyšla jedna „dvanáctka“ třicetiletého muže. V opilosti totiž nezvládl včas zastavit svou Fabii a zezadu narazil do luxusního automobilu, který stál na křižovatce a čekal na zelenou. Přestože nešlo o vážnou nehodu a naštěstí to odnesly jen „plechy“, škoda na limuzíně se vyšplhala na 470 tisíc korun. Přivolaná policejní hlídka naměřila mladému muži v krvi množství alkoholu odpovídající zhruba sedmi dvanáctistupňovým pivům. Nezodpovědného řidiče tedy čeká splácení bezmála půlmilionového dluhu, za který by sám mohl koupit například nový automobil.

Smutná rekordmanka

Smutnou rekordmankou poslední doby je mladá řidička, která po vypití sklenky vína a malé slivovice způsobila dopravní nehodu, při níž vážně zranila chodce. Náklady spojené s léčením poškozeného, bolestným, ztížením společenského uplatnění a ztrátou výdělku se vyšplhaly na více než 23 milionů korun! (red)

Poslat nový komentář