Drogy i alkohol za volantem

Drogy i alkohol za volantem
ilustrační foto

 

V průběhu tohoto týdne přistihli prostějovští policisté hned několik řidičů nejen pod vlivem alkoholu, ale také pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Prvním z nich je 43letý řidič osobního vozidla, kterého policisté kontrolovali v pondělí 12. května krátce po půl osmé ráno v Hrubčicích. Provedenou dechovou zkouškou mu naměřili 0,30 promile alkoholu v dechu, opakovanými dechovými zkouškami pak 0,38 promile a 0,44 promile alkoholu. Po poučení se podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu další jízdu zakázali.

Ve stejný den, krátce před devátou hodinou ráno, kontrolovali policisté v Kralickém Háji v Prostějově řidiče vozidla VW Passat. U 30letého řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla negativní, zato test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na cannabis. Řidič se po poučení podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu další jízdu zakázali.

Třetím, kdo řídil pod vlivem drog, je 19letý řidič Škody Felicia. Policisté ho kontrolovali včera kolem půl jedné v noci na ul. Hacarově v Prostějově. Alkohol u něj vyloučila dechová zkouška, zato test DrugWipe 5S, na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amphetamin. Řidič se po poučení odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. K užití návykové látky se přiznal. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

„Ve všech případech jsou řidiči podezřelí ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, které budou po zadokumentování zaslány příslušnému správnímu odboru k projednání,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. (red)

Poslat nový komentář