Rozbořila má v krajských volbách nahradit Zemánek. Mačák neprošel

Rozbořila má v krajských volbách nahradit Zemánek. Mačák neprošel
ilustrační foto kr-olomoucky.cz

ČSSD v Olomouci vybralo v pondělí jakoo lídra říjnových krajských voleb krajského předsedu a poslance Jiřího Zemánka. Nahradí hejtmana Jiřího Rozbořila, který nemůže podle pravidel strany kandidovat, protože je od října obviněný z podplácení v korupční kauze zvané Vidkun. Mačákova kandidatura byla stažena.

Jiřího Zemánka zvolilo v pondělí večer do čela kandidátky všech osmnáct členů krajského výkonného výboru olomoucké ČSSD. Jejich výběr ještě musí posvětit špičky strany.

Dvojkou má být předsedkyně prostějovské ČSSD Zuzana Bratterová, trojkou současný náměstek hejtmana Michal Fischer.

Pro bývalého hejtmanova náměstka a prostějovského radního Aloise Mačáka, který odstoupil v září kvůli statisícovým darům od soukromých firem, už zřejmě na kandidátce místo nebude ani dodatečně. (zdroj ČT24)

Komentáře

Naprostý souhlas s uživatel Anonym dne Čt, 01/14/2016 - 10:43. Jak kandidátka 2.misto,tak p.Mačák v pracovním procesu.Snad chlebodárci synka zabezpečí nějakým korýtkem v odborech.Z Vysoké zdraví byvalí kamarádi.

Ještě bude někdo tvrdit, že soc-demáci nemají pud sebezáchovy? Mají ho jen snížený, viz kandidátka na druhém místě, ale to už je na voličích. Panu Dr.Mačákovi, MBA popřejme, aby zkusil normálně pracovat a získal zkušenosti z normální práce. Potřebuje pochopit, že 1 milion 200 tisíc Kč daru, který přijal "jen tak" se v normální práci vydělává asi tak 5 let.

Poslat nový komentář