Hudba je ideální prostředek k vyjádření emocí, říká Roman Halouzka

Hudba je ideální prostředek k vyjádření emocí, říká Roman Halouzka
Foto archiv ALT

Pochází z Prostějova, kde dlouhou dobu žil. Je muzikant, zpěvák, textař, kreslíř a fotograf. Seznamte se s Romanem Halouzkou, známým jako ALT.

„Moje tvorba se nejspíš zdá dost smutná až ponurá. Ale někdy je dobré si takové emoce naplno prožít a dostat vše ze sebe. Hudba je k tomu naprosto ideální prostředek. Každému se sice líbí něco jiného, ale pevně věřím, že moje tvorba posluchače osloví, minimálně ty na podobné vlně,“ začíná Roman své vyprávění.

„Se psaním básniček, resp. textů, jsem začal někdy v 17-18 letech. Tenkrát jsem měl i představu, že budu mít skupinu. Jen ta cesta byla trošku delší, než jsem tušil, a nakonec se na všem podílím sám.  ALT má tedy jediného člena, jsem autorem hudby, textů a interpretem všech písní,“ říká s tím, že vydává letos poprvé prostřednictvím distributora Musicraft dva singly.  Slyšet je můžete na YouTube, ale také na https://musicraft.ffm.to/b3vve4g.biohttps://musicraft.ffm.to/neniduvodseptat?fbclid=IwAR1ruPNOQxD9GXCheCCFAuGeutjIdCl8A-BECtzofhmzxk2DWyAWn7jPvZw a https://musicraft.ffm.to/alt-sobe?fbclid=IwAR3l5bN605Y1M8X2_eYoYXghXUqLzF4VoOFWdqqsMn7f_TgdwjTDcv_elnc.  

Roman je všestranně založený člověk, věnuje se i malbě. „Spíš se věnuji kresbě, i když malbu jsem taky zkoušel. A vše jen abstrakce. V současné době se tomu naplno nevěnuji, ale snad nějaká výstava ještě v budoucnu bude,“ krčí rameny.  S fotografováním je na tom o něco líp, od fotografování lidí přešel k hraní s foťákem. „Takže makra, abstrakce, hra se světlem. Co jsem se naučil, vlastně teď uplatňuji pro potřeby hudební tvorby, kdy si sám fotím „obaly“ a vizuály,“ vysvětluje současné zaměření.

S tím je spojeno i Romanovo přání. Do budoucna by rád vydal další písničky, když to vyjde, i s fyzickým nosičem (minimálně CD). A představit se koncertně je pro něj také zajímavá výzva. (ber)

Poslat nový komentář