Odstranění železniční vlečky ve Vrahovické má v rukou kraj

Odstranění železniční vlečky ve Vrahovické má v rukou kraj
ilustrační foto ber
Další fotky: 
Odstranění železniční vlečky ve Vrahovické má v rukou kraj

Již několik let poukazují zejména řidiči na havarijní stav železniční vlečky ve Vrahovické ulici v Prostějově. Její majitel, firma Anah, se nyní  potýká s úředním šimlem, protože chce vlečku pro nefunkčnost odstranit. Jak redakci sdělil vedoucí technické kanceláře Anah Milan Sosík, blýská se na lepší časy. V nápravu ale v blízké budoucnosti nedoufejte.  

 

„Železniční vlečku více jak 10 let nepoužíváme. Pod úroveň ostatní komunikace se dostala opakovaným navyšováním povrchu silnice a rekonstrukcí železničního přejezdu ČD. Výmoly mezi kolejnicemi, které neustále opravujeme, vznikají provozem nákladních a osobních automobilů projíždějících po Vrahovické ulici. Protože nic z toho nevzniká naší činností a nemůžeme to nijak ovlivnit, rozhodli jsme se v létě 2015 vlečku zrušit,“ konstatoval Sosík.

Až 9.2.2016 vydal Drážní úřad rozhodnutí, kterým se vlečka dnem 29.2.2016 ruší a bylo možné začít pracovat na odstranění stavby. Komunikace, přes kterou vlečka prochází, je v majetku Olomouckého kraje. V současné době zpracovává na zadání odboru investic Olomouckého kraje Ing. Adamik z firmy Horstav projektovou dokumentaci na kompletní rekonstrukci komunikace od Dony až do Vrahovic. Termín dokončení projektové dokumentace je 9/2016 a práce mají probíhat v letech 2017-2023.

„V týdnu 4. – 8.4.2016 proběhne na Krajském úřadě schůzka s Ing.Haničákem z Odboru investic Olomouckého kraje a projektantem Ing. Adamíkem. Dohodneme se, jak postupovat, aby odstranění kolejí a následná oprava vozovky nebyla v rozporu s nově vypracovávanou projektovou dokumentací komunikace,“ dodal Milan Sosík s tím, že po této schůzce už bude jasněji i v otázce termínů. (ber)

Poslat nový komentář