Rada města schválila architektonickou soutěž o návrh revitalizace lokality bývalých kasáren

Rada města schválila architektonickou soutěž o návrh revitalizace lokality bývalých kasáren
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Rada města Prostějova schválila pořádání architektonické soutěže o návrh „Revitalizace lokality bývalých Jezdeckých kasáren v Prostějově“ a jmenovala porotu soutěže. Návrh soutěžních podmínek připravil Odbor územního plánování a památkové péče ve spolupráci s Odborem rozvoje a investic a Odborem dotací a veřejných zakázek Magistrátu města Prostějova.

„Předmětem soutěže je vypracování urbanisticko – krajinářského řešení lokality bývalého areálu kasáren v Prostějově. Území je vymezeno ulicí Jezdecká, Botanickou zahradou Petra Albrechta, stávajícími bytovými domy a jejich zahradami. Součástí řešení bude návrh veřejných prostranství a jejich návazností na stávající a plánovanou urbanistickou strukturu městské části. Cílem soutěže je vytvoření parku nebo parkově upravených ploch, které budou sloužit zejména obyvatelům okolních stávajících i nově navržených domů. Vítězný návrh bude následně zpracován v rozsahu centrální plochy do dalších stupňů projektové dokumentace,“ uvedl náměstek primátora Jiří Rozehnal, který má na starosti oblast stavebního rozvoje a investic města.

Vyhlášení soutěže včetně schválení finálních zadávacích podmínek proběhne do 30. 11. 2022. Vyhlášení výsledků soutěže bude do 31. 3. 2023.

Návrh soutěžních podmínek byl zpracován s těmito základními parametry soutěže:

‐ Podle předmětu řešení se soutěž vyhlašuje jako urbanisticko-krajinářská

‐ Podle okruhu účastníků se soutěž vyhlašuje jako otevřená a jako jednokolová

‐ Podle záměru řešení se soutěž vyhlašuje jako projektová

„Účelem a posláním soutěže bude nalézt a ocenit nejvhodnější řešení předmětu soutěže, která splní požadavky zadavatele, obsažené v soutěžních podmínkách a v soutěžních podkladech a následně zadat zakázku na zpracování všech stupňů projektové dokumentace včetně položkového rozpočtu a inženýrské činnosti. Náklady na uspořádání urbanistické soutěže činí zhruba 500 tisíc korun, náklady na následnou projektovou dokumentaci odhadujeme na 2,5 milionu korun (vč. DPH), s navrhovanou maximální částkou na realizaci parku ve výši 30 milionů korun (vč. DPH),“ doplnil Rozehnal. (red)

Poslat nový komentář