Vyhrajte tablet za vysloužilé krámy!

Vyhrajte tablet za vysloužilé krámy!
Foto prostejov.eu

 

"Sbírej a vyhraj!" Tak se jmenuje soutěž podporující sběr vysloužilých elektrospotřebičů, kterou organizuje ve spolupráci s Olomouckým krajem nezisková společnost ASEKOL. Odevzdejte pět starých spotřebičů a vyhrajte tablet, mobil či fotoaparát!

Ve sběrných dvorech v Anenské a Průmyslové ulici v Prostějově mohou lidé odevzdávat nepotřebná elektrozařízení až do konce září. "Za každý odevzdaný přístroj obdrží lidé razítko do speciální hrací karty, která je k dispozici na sběrných dvorech, zapojených do soutěže. Do hry stačí pět razítek za odevzdané nepotřebné spotřebiče," uvedla mluvčí společnosti ASEKOL Hana Ansorgová.

Cílem druhého ročníku projektu je podle mluvčí zvýšit povědomí veřejnosti o třídění elektra. "V kraji se vloni do soutěže zapojilo 149 lidí, kteří odevzdali 745 elektrospotřebičů," dodala Ansorgová, podle které obyvatelé nejčastěji odevzdávali drobná elektrozařízení, například mobilní telefony, počítačové myši či klávesnice.

Olomouckému kraji patří v celostátním sběru elektra za loňský rok třetí místo. Průměr na jednoho obyvatele je 1,87 kilogramu vysloužilých elektrozařízení, což mimo jiné představuje například téměř 44 tisíc starých televizorů a počítačových monitorů.

 

Za jaké elektro obdržíte razítko?

Všechny druhy monitorů a televizních přijímačů, počítače, notebooky, karty, optické mechaniky, myši, klávesnice

Telefonní přístroje (klasické, bezdrátové i mobilní), stejně jako faxy a záznamníky

Tiskárny, malé stolní kopírky, kalkulačky

Veškerá ostatní spotřební elektronika včetně příslušenství (např. videopřehrávače, DVD přehrávače, radiopřijímače, věže, kazetové magnetofony, gramofony, domácí kina, reproduktory, dálkové ovladače, sluchátka apod.)

Videokamery, digitální a analogové fotoaparáty včetně příslušenství (např. teleobjektivy, blesky apod.)

Herní konzole, videohry včetně ovladačů (joysticky, gamepady apod.)

Elektrické hračky (např. autodráhy, vláčky, RC modely apod.)

První cenou je tablet ACER ICONIA. Pro výherce na druhém až pátém místě je připraven mobilní telefon SAMSUNG, digitální fotoaparát CANON, MP3 přehrávač PHILIPS a flash USB paměť KINGSTON.

Poslat nový komentář