Rozbitá okna u aut nevěstila nic dobrého

Rozbitá okna u aut nevěstila nic dobrého
ilustrační foto Policie ČR

Dvě krádeže věcí z vozidel, které se staly v minulém týdnu, prověřují prostějovští policisté. Na parkoviště u marketu na ulici Újezd byli ve čtvrtek přivoláni majitelem vozidla Š Octavia. Po příchodu k autu oznamovatel zjistil, že má rozbité okno u spolujezdce a chybí mu mobilní telefon a peněženka s osobními doklady a dvěma platebními kartami. Na odcizených věcech si škodu vyčíslil na 2 000 Kč a škodu na poškození prozatím neuvedl.

O den později vyrážela hlídka na Husovo náměstí, kde neznámý lapka také rozbil okno, aby se dostal dovnitř. Odcizil příruční tašku, které byla položená na podlaze před předním sedadlem u spolujezdce. Poškozený přišel spolu s taškou o peněženku se dvěma stovkami, pouzdro

s osobními doklady, doklady od vozidla, dioptrické brýle a dvě powerbanky. Na odcizených věcech si škodu vyčíslil na 5 000 Kč a na poškození na 5 050 Kč.

„Oba případy prověřujeme pro trestný čin krádež a první ještě navíc o trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář