Svátky využívají zloději v marketech ke krádežím

Svátky využívají zloději v marketech ke krádežím
ilustrační foto ber

Vyšší počet zákazníků v marketech v těchto předsvátečních dnech lákají osoby, které si na své živobytí nevydělávají zrovna nejlepším způsobem a k penězům se snaží dostat co nejjednodušší cestou. To je i případ z prostějovského marketu na ulici Janáčkova, který se stal v úterý dopoledne.

"Žena v seniorském věku nebyla nijak zvlášť opatrná na svoji tašku, kterou měla zavěšenou na nákupním vozíku. Během chvilkové nepozornosti přišla o peněženku, kterou měla uvnitř a s ní přišla i o celý její obsah, což byla dvoutisícová hotovost, osobní doklady a dvě platební karty, za pomoci jedné z nich vybral pachatel ještě ten samý den částku 7 000 Kč. Případ šetříme pro trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Ve stejný den v odpoledních hodinách se obětí krádeže stala i žena středního věku, tentokrát v obchodním domě na ulici Anenská. Shodný modus operandi použil pachatel i v tomto případě. Z tašky ve vozíku vzal mobilní telefon, klíče a peněženku s osobními doklady a platebními kartami. Škoda, která majitelce ukradených věcí vznikla, nebyla prozatím vyčíslena. "Tento případ šetříme pro trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," dodala Zajícová. (red)

Poslat nový komentář