Ojeté auto s certifikací? Pozor, může jít o podvod!

Ojeté auto s certifikací? Pozor, může jít o podvod!
ilustrační foto internet

 

Auto s označením "prověřené" nemuselo žádným procesem kontroly projít. Takže při koupi zapojte rozum a vůz si raději prověřte sami. Jinak vám zbudou jen oči pro pláč, jako panu Janovi.

„V říjnu jsem si na netu vybral auto, které stálo v jednom pražském bazaru. Vůz byl ojetý, ale podle prodejce měl mít výpis Cebia. Smlouvu podepsal a auto odvezl. Doma mi ho kontroloval mechanik, kterému se nezdál počet ujetých kilometrů, tak jsme se podívali do systému Autotracer,“ svěřil svou zkušenost PvNovinkám pan Michal. Výpis prokázal, že u auta jsou stočeny kilometry. „Obrátil jsem se hned na bazar, ten ale mnou zjištěnou skutečnost nebere v potaz a od smlouvy nechce odstoupit,“ dodal Michal, který v současné době již jedná o dalším postupu s právníkem.

Společnost Cebia, jejímž výpisem se dnes řada autobazarů při prodeji aut zaštiťuje, se ústy svého mluvčího Jana Dryáka brání : „I když vozidlo je prověřené, ještě neznamená, že je bez vady. Naopak právě výsledek prověření většinou odhalí nějaký problém v historii vozidla. Většinou jde o kilometry či havárie, kterými vůz prošel.“

Jedinou obranou zákazníků, aby nebyli klamáni, je vyžádat si u konkrétního auta konkrétní certifikát, a na základě čísla v konfrontaci s registrační značkou ověřit u Cebie, zda je všechno v pořádku. Pokud vyvstanou nějaké odlišnosti, nebo se dokonce prodejce zdráhá u vozu označeného jako prověřený doložit certifikát, je to signál k odstoupení od koupě. (ber)

Poslat nový komentář