Hrozivě vyhlížející nehoda skončila lehkým zraněním

Hrozivě vyhlížející nehoda skončila lehkým zraněním
Foto PČR
Další fotky: 
Hrozivě vyhlížející nehoda skončila lehkým zraněním

 

Hned tři dopravní nehody se zraněním šetřili prostějovští policisté v uplynulých dnech. Naštěstí všechna zranění byla jen lehká.

V pátek kolem tři čtvrtě na šest ráno došlo ve Waitově ulici v křižovatce s Okružní ke střetu mezi osobním vozidlem a cyklistkou. „38letá řidička zřejmě při vjezdu do křižovatky nerespektovala dopravní značku „ Dej přednost v jízdě“ a vjela do křižovatky v okamžiku, kdy jí projížděla 53letá cyklistka. Podle prvotní lékařské zprávy utrpěla cyklistka lehké zranění,“ upřesnila policejní mluvčí Irena Urbánková.  

Lehké zranění si vyžádala havárie vozidla Citroën Xsara, ke které došlo v pátek krátce před šestou ráno na silnici mezi Vícovem a Ptením.  „27letá řidička se při průjezdu levotočivé zatáčky lekla protijedoucího vozidla, které jelo u středu vozovky, strhla řízení a havarovala do pravé příkopy, kde se s autem převrátila na střechu,“ informovala o druhé nehodě mluvčí s tím, že žena utrpěla lehké zranění, hmotná škoda byla vyčíslena na 25 tisíc korun. Řidičce byla uložena bloková pokuta.

Bez zranění skončila dopravní nehoda, při které řidič nadýchal přes dvě promile alkoholu. Došlo k ní v neděli kolem půl jedné v noci na ulici Za farskou ve Smržicích.  „40letý řidič vozidla Fiat ze zatím přesně nezjištěných příčin zřejmě nezvládl řízení a narazil do levé zadní části přípojného vozidla zaparkované nákladní soupravy Man. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. U muže policisté provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřili mu 2,03 promile alkoholu v dechu. Při šetření nehody zjistili, že muž nevlastní potřebné řidičské oprávnění k řízení motorových vozidel. Další jízdu mu zakázali,“ dodala ke třetí nehodě Urbánková. Hmotná škoda byla vyčíslena na 25 tisíc korun. Řidič je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti

Všechny nehody nadále šetří policie. (red)

Poslat nový komentář