Na silnicích regionu zemřelo vloni šest lidí

Na silnicích regionu zemřelo vloni šest lidí
ilustrační foto DI PČR Prostějov
Další fotky: 
Na silnicích regionu zemřelo vloni šest lidí
Na silnicích regionu zemřelo vloni šest lidí

Smutnou statistiku tragických úmrtí, která se stala na komunikacích v prostějovském regionu v roce 2015, provází neméně znepokojující zpráva. Šest smrtelných nehod, čtyři z viníků byli pod vlivem návykové látky.

K první nehodě v okrese Prostějov došlo 13. února 2015 na silnici mezi Výšovicemi a Němčicemi nad Hanou. Řidič Octavie jel na namrzlé vozovce příliš rychle. „Vůz dostal smyk a narazil zadní částí do stromu. Při nárazu utrpěl spolujezdec zranění neslučitelná se životem,“ připomenul nehodu vedoucí DI Prostějov Vítězslav Matyáš. Řidiče teď čeká soud. „Byl pod vlivem návykové látky. Dle znalců se nacházel v takovém stavu, že nebyl schopen řídit,“ dodal Matyáš.

V červnu podlehl těžkým zraněním ve Vícově 46letý muž. „Muž z Prostějova jel na elektrokole. Ve Vícově při průjezdu zatáčky najel na štěrk, dostal smyk a přepadl přes řídítka na zem. Zemřel při převozu do nemocnice. „Soudní pitva prokázala, že muž byl pod vlivem alkoholu, hranice dosáhla 1,8 promile,“ konstatoval Matyáš.

Další smrtelnou nehodou roku 2015 byl střet osobního auta s nákladním u Čelčic, řidič byl pod vlivem drog. Senior, který zemřel ve svém voze u Olšan, byl opilý. (ber)

Poslat nový komentář