Těžká autonehoda poslala do nemocnice dítě. Je v kritickém stavu

Těžká autonehoda poslala do nemocnice dítě. Je v kritickém stavu
Foto ZZS

Dvě posádky z výjezdové základny Aksamitova v Olomouci vyjížděly ve čtvrtek 20. října k dopravní nehodě po čelním střetu dvou osobních vozidel, ke kterému došlo na nájezdu na dálnici u Velké Bystřice. Těžce zraněné dítě a jeho matka skončili v nemocnici.

Dispečer zdravotnického operačního střediska přijal tísňovou výzvu krátce po půl dvanácté s upřesněním zranění dvou osob a nutností vyproštění.

Zdravotníci na místě nalezli zraněné malé dítě a jeho matku, oba cestovaly v jednom z osobních vozidel. Ve druhém vozidle cestovala pouze řidička, ta po nehodě skončila v péči přivolaného hasičského psychologa. "Dítě utrpělo velmi vážná poranění v oblasti hlavy, po komplexní prohlídce, ošetření jej v kritickém stavu přepravila posádka k navazující nemocniční péči na oddělení urgentního příjmu FNOL. Maminka utrpěla zhmožděniny celého těla a několik menších řezných poranění, po komplexní prohlídce, ošetření a zajištění byla následně přepravena do Vojenské nemocnice v Olomouci," uvedl k nehodě mluvčí záchranky Zdeněk Hošák.

"K nehodě došlo krátce po půl dvanácté dopoledne na silnici I/35, před odbočkou na Přáslavice, nedaleko obce Velká Bystřice. "Osobní vozidlo, které jelo ve směru od Ostravy z prozatím přesně nezjištěných příčin přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s osobním vozidlem, jedoucím od Olomouce," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že komunikace je v místě nehody zcela uzavřena a je prováděn odklon dopravy přes okolní obce. "Na místě jsou policisté, kteří provádí šetření nehody. Co bylo přesnou příčinou nehody, za jakých okolností k ní došlo, stejně jako míru zavinění obou účastníků a výši vzniklé škody zjišťujeme," dodala mluvčí. 

Policisté dnes podali další prohlášení:

"Na základě průběžného šetření policisté zjistili, že osobní motorové vozidlo zn. Volvo, které jelo od Olomouce na Přáslavice a řídila ho 37letá řidička, z prozatím přesně nezjištěných příčin přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím osobním motorovým vozidlem zn. Suzuki, ve kterém jela 29letá mladá žena s malým dítětem. Při dopravní nehodě došlo k vážnému zranění dvoučlenné osádky vozidla Suzuki, řidička Volva zraněna nebyla. Policisté u ní provedli dechovou zkoušku, která byla negativní," sdělila dnes policejní mluvčí Irena Urbánková.

Celková hmotná škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 300 000 korun." Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti zjišťujeme. Nehodu si převzali kriminalisté, kteří v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do čtyř let," dodala. (red)

 

 (red)

Komentáře

Víme něco o stavu miminka? děkuji GK

Poslat nový komentář