Hned čtyři nehody v jeden den! Zraněno několik dospělých i tříleté dítě

Hned čtyři nehody v jeden den! Zraněno několik dospělých i tříleté dítě
Foto PČR
Další fotky: 
Hned čtyři nehody v jeden den! Zraněno několik dospělých i tříleté dítě
Hned čtyři nehody v jeden den! Zraněno několik dospělých i tříleté dítě
Hned čtyři nehody v jeden den! Zraněno několik dospělých i tříleté dítě

V neděli 22. ledna 2017 došlo na silnicích Prostějovska ke čtyřem dopravním nehodám. Společným znakem všech je to, že významný vliv na jejich vzniku mohl mít i stav komunikací. Zraněno bylo několik dospělých a tříleté dítě. 

K první včerejší dopravní nehodě došlo krátce po čtvrté hodině ráno na silniční komunikaci v obci Čelčice. Jednalo se o havárii osobního automobilu značky Škoda. Pětadvacetiletý řidič nepřizpůsobil rychlost své jízdy stavu a povaze vozovky a na namrzlé komunikaci s vozidlem dostal smyk. Vozidlo poté vyjelo vpravo mimo komunikaci, kde čelně narazilo do stromu. Ke zranění osob při havárii nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla vyčíslena na 61 tisíc korun. Alkohol i ovlivnění jinými návykovými látkami bylo u řidiče vyloučeno provedenými testy. Přestupek řidiče policisté vyřešili na místě uložením blokové pokuty ve výši 1 tisíc korun.

O dvě a půl hodiny později došlo k další havárii na třináctém kilometru dálnice D46, v prostoru sjezdu u obce Brodek u Prostějova. "Dvaadvacetiletý řidič nepřizpůsobil rychlost své jízdy podmínkám a v mlze na náledí s vozidlem značky Škoda vyjel mimo komunikaci. Ke zranění osob nedošlo," popsal druhou nehodu policejní mluvčí František Kořínek s tím, že při havárii vznikla hmotná škoda na vozidle, dopravním značení a kanálové vpusti. Ta byla předběžně vyčíslena na 43 tisíc korun. Alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Jeho přestupek policisté vyřešili na místě uložením blokové pokuty.

V 9:20 hodin došlo v obci Kostelec na Hané k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. "Šestadvacetiletá řidička osobního automobilu značky Škoda, zřejmě vlivem nepřizpůsobení rychlosti, na kluzké komunikaci přejela do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím osobním automobilem značky Mazda. Při dopravní nehodě došlo ke zranění dvou osob z automobilu značky Mazda," popsal třetí nehodu mluvčí. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.

V sedmnáct hodin došlo na 13,5 kilometru dálnice D 46 ve směru od Vyškova k havárii osobního automobilu značky Renault. Osmadvacetiletá řidička z dosud přesně nezjištěných příčin s vozidlem dostala smyk. Následkem smyku vozidlo narazilo do středových svodidel a poté vyjelo vpravo mimo komunikaci, kde narazilo do příkopu. "Při havárii došlo ke zranění řidičky i tříletého dítěte na zadním sedadle," dodal k poslední nehodě Kořínek. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Vzhledem ke zranění ženy nebylo možno provést dechovou zkoušku. Proto byl ke zjištění ovlivnění alkoholem či jinou návykovou látkou nařízen odběr krve. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování. (red)

Poslat nový komentář