Za první pololetí řešili policisté 292 nehod, z toho dvě smrtelné

Za první pololetí řešili policisté 292 nehod, z toho dvě smrtelné
Foto PČR

Těžce zraněno bylo při dopravních nehodách v okrese Prostějov, a to v době od 1. ledna do 30. června, devět lidí, lehce pak 82. Alkohol byl u viníků nehody prokázán ve třinácti případech. Oproti loňskému roku je většina čísel policejní statistiky nižší.

„Nejvíce nehod má na svědomí způsob jízdy, a to v 171 případech, 44 řidičů pak nepřizpůsobilo rychlost. Nejvíce nehod, 110, se stalo na místních komunikacích,“ vypočítal vedoucí Dopravního inspektorátu PČR Prostějov Vítězslav Matyáš. Řidiči motorových vozidel jsou viníky 220 nehod, na druhém místě je zvěř s 32 zaviněními.

Dopravní policisté podle Matyáše stále monitorují nebezpečná místa. Mimo jiné jde o křižovatku Tichá – Kostelec – Smržice – Prostějov, kde je navíc železniční přejezd. Toto místo je pravidelně dějištěm nejrůznějších střetů buď vozidel, nebo vozidel s vlakem. „Uvítali bychom zde stacionární radar, aby byla dodržována snížená rychlost. Ta je zde 70km/hodin,“ dodal Matyáš.

Podle jeho slov je třeba za střety vozidel s vlakem v této křižovatce nerespektování dopravního značení. Kamiony totiž na silnici, vedoucí k Semo Smržice, od komunikace na Kostelec nesmí. (ber)

 

Poslat nový komentář