S odcizeným autem chtěl zmizet v zahraničí. Chytali ho i prostějovští policisté

S odcizeným autem chtěl zmizet v zahraničí. Chytali ho i prostějovští policisté
ilustrační foto Policie ČR

Na potírání autokriminality spolupracují policisté z Olomouckého a Jihomoravského kraje dlouhodobě a úspěšně. Jeden z dílčích úspěchů si díky spolupráci, která klapla na výbornou, připsali na svůj účet před pár dny.

V úterý v nočních hodinách přijalo operační středisko od olomouckých kriminalistů informaci o odcizeném vozidle, které jede po dálnici D1 od Brna a míří na sever. Do akce byly okamžitě povolány dostupné hlídky. „Policisté z prostějovského oddělení hlídkové služby vůz zaznamenali na 26. kilometru dálnice D46 u Prostějova. Řidič však na znamení k zastavení dávané výstražným zvukovým a světelným signálem vůbec nereagoval. Naopak sešlápl plyn a vysokou rychlostí, místy až 190 km/h, pokračoval dál na Olomouc a po dálnici D35 pak na Ostravu. Jeho jízda byla riskantní a nebezpečná. Zbrzdil jej až zátaras připravený dalšími policejními hlídkami před sjezdem na Nemilany. Ani tady to řidič v odcizeném autě nemínil vzdát a pokusil se otočit do protisměru. Při manévru ale nacouval do služebního vozu, a nakonec zůstal stát,“ popsala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Policisté jej za použití donucovacích prostředků zadrželi a posléze eskortovali do Brna, kde skončil v policejní cele. Případem se dále zabývají jihomoravští kriminalisté. 

Vido ze zásahu můžete shlédnout na https://youtu.be/…WqU. (red)

Poslat nový komentář