Prostějovské vraky budou mizet z ulic

Prostějovské vraky budou mizet z ulic
ilustrační foto čtenář
Další fotky: 
Prostějovské vraky budou mizet z ulic
Prostějovské vraky budou mizet z ulic
Prostějovské vraky budou mizet z ulic

Před časem jsme na našich stránkách začali upozorňovat na autovraky, dlouhodobě odstavené v ulicích Prostějova. Jak se zdá, alespoň v některých případech se ledy hnuly. Odbor dopravy prostějovského magistrátu vydal hned tři veřejné výzvy k jejich odstranění.

Výzvy, vyvěšené od dnešního dne na úřední desce města, oslovují majitele zelené AUDI 100 2,4 E, odstavené na veřejném parkoviště na ulici Moravská vedle areálu fy. Gala v Prostějově, majitelku bílého Fordu Mondeo 1,8 l 16V, odstaveného v Netušilově, a majitele šedého Renaultu Laguna, odstaveného v Budovcově 17. Vraky musí z ulici odstranit do dvou měsíců, přičemž odstraněním se nepovažuije přesun na jiné místo.

V případě, že nebude vrak vlastník ve stanovené lhůtě neodstraní, učiní tak vlastník komunikace, který vůz rovněž zlikviduje.To vše na náklady majitele.

"Pokud vlastník nesouhlasí s označením vozidla za vrak, je to povinen ve stejné lhůtě prokázat odboru dopravy písemnými doklady," dodává magistrát. 

A pozor, vlastník vraku, který neuposlechne této výzvy, se dopouští přestupku dle zákona o pozemních komunikacích, za který lze uložit pokutu až do výše 300 tisíc korun. 

"Samotné odstavení vraku je správním deliktem, i za něj lze ze zákona uložit pokutu až do výše 300 tisíc korun," potvrdil informaci vedoucí odboru dopravy Miroslav Nakládal. (ber)

Komentáře

Pomalu, ale jistě... A bude další parkovací místo pro vozidlo. Na území města je jistě více podobných vraků. Bylo by dobré informovat redakci PV NOVINEK, kde jsou další vraky!! Nebo přímo svého městského strážníka.

Poslat nový komentář