Policisté z pěti krajů se chystají na Baník. Hraje ve středu v Olomouci

Policisté z pěti krajů se chystají na Baník. Hraje ve středu v Olomouci
ilustrační foto PČR

Ve středu 22. května 2019 v době od 19.15 hodin proběhne na Andrově stadionu v Olomouci fotbalové utkání finále MOL Cup mezi mužstvy FC Baník Ostrava a SK Slavia Praha. Policisté předpokládají, že na finálové utkání dorazí až 12 000 návštěvníků.

"Utkání bylo ze strany Policie České republiky vyhodnoceno jako rizikové, čemuž bude odpovídat i opatření, na které se policisté připravují. Do bezpečnostního opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkových jednotek, dále policisté kriminální, dopravní či letecké služby, policejní psovodi, policisté na koních a samozřejmě i policisté z antikonfliktního týmu. Olomoucké policisty budou posilovat kolegové ze čtyř krajů. Na opatření se v součinnosti s Policií České republiky podílejí také strážníci Městské policie Olomouc. Jsme v úzkém kontaktu s fotbalovými kluby a pořadatelskou službou na stadionu," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policisté předpokládají, že na finálové utkání dorazí až 12 000 návštěvníků. "Z Ostravy a Prahy očekáváme příjezd 8 000 fanoušků. Z obou měst budou vypraveny speciální vlakové soupravy. Příjezd vlaků očekáváme kolem sedmnácté hodiny," konstatoval mluvčí. Vzhledem k tomu, že to bude v době dopravní špičky, kdy se bude na nádraží a v jeho okolí pohybovat velké množství lidí, budou fanoušky doprovázet z vlakového nádraží na stadion policisté. V souvislosti s přesunem návštěvníků na stadion může dojít ke krátkodobým uzavírkám ulic Masarykova třída, Žižkovo náměstí, Jiřího z Poděbrad, Dobrovského a Na Střelnici, případně dalších ulic podle potřeb doprovodu. Jde zejména o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost občanů a také plynulý a bezpečný provoz na silnicích.

"Žádáme všechny občany, aby v souvislosti se zajištěním klidného průběhu akce byli trpěliví a respektovali dočasné uzavírky. Současně apelujeme na fanoušky obou celků, aby důsledně dbali pokynů policistů. V případě jakéhokoliv protiprávního jednání budou policisté připraveni zakročit a nežádoucímu jednání zamezit," doplnil Hejtman. (red)

Poslat nový komentář