Orli uhájili domácí prestiž o jediný bodík

Orli uhájili domácí prestiž o jediný bodík
Trenér Zbyněk Choleva. Ilustrační foto

Prostějovští basketbalisté sehráli na domácí půdě třetí semifinálové utkání Mattoni NBL s Děčínem. Zatímco v prvním duelu naprosto excelovali a Severočechy rozdrtili, tentokrát jen tak tak uhájili domácí vítězství. 

Utkání před televizními kamerami bylo oboustranně velmi opatrné a založené na obranné hře. Stejně jako v prvním utkání byli zpočátku aktivnější hosté a vyhráli první poločas o deset bodů. Domácím po celé utkání selhávala střelba za 3 body, zatímco hosté měli přesnější mušku. Přestávka byla užitečnější pro Orly, kteří zlepšili hru, zostřili obranu a úspěšně doskakovali pod vlastním košem. Za celou třetí čtvrtinu dovolili soupeři pouze 8 bodů, začali srovnávat a dostali se Děčínu na dostřel. V poslední části hry se vedení překlánělo ze strany na stranu, oba týmy bojovaly urputně o každý míč. Utkání gradovalo vyhroceným závěrem, kdy Smith posledním košem poslal Orly do jednobodového vedení. A protože hostům naštěstí nevyšel poslední signál, byl to i koš vítězný. 

 

BK Prostějov - BK Děčín 75 : 74 (15:25, 32:42, 48:50)

Sestava a střelba BK Prostějov: 

Smith 21, Peterson 15, Gadri-Nicholson 15, Pandula 12,  Švrdlík 7, Slezák 3, Pelikán 2, Venta,  Bratčenkov, Bohačík  

střelba 3b.: 3/15 (20%):9/17 (53%), střelba 2b.: 26/52:19/43, TH: 14/18:9/12, doskoky: 12/23:6/25, chyby: 18:20

 

„Jemi byl dnes důležitým faktorem hry, získával fauly nebo míče v rozhodujících chvílích zápasu. Druhou půli jsme zjednodušili hru, což se nám vyplatilo. To bude také taktika pro další utkání, které se hraje v Děčíně, kde je zdrcující atmosféra. Zvedli jsme se v druhé půlce zápasu a to nám zase dodává sebevědomí do dalšího boje,“ řekl do televizní kamery trenér Zbyněk Choleva po skončení utkání. 

Za příznivého stavu série 2:1 mají Orli v rukou mečbol a utkání v Děčíně, které se odehraje v pátek 11. května ukáže, jestli ho promění nebo se bude rozhodovat až pátým zápasem před domácími fanoušky.       

(jap)  

Poslat nový komentář