Orli jdou do finále s Nymburkem

Orli jdou do finále s Nymburkem
ilustrační foto

Vyrovnanou semifinálovou sérii s Děčínem dotáhli Orli ve středu do vítězného konce. V zaplněné domácí hale a před televizními kamerami svedli velmi úpornou rozhodující bitvu. Ve vyrovnaném duelu zvládli lépe závěr a zvítězili, po třetí za sebou si tak zahrají finále s Nymburkem. 

Prostějov s Děčínem svedli obrovskou rozhodující bitvu o finále se všemi typickými znaky. Halu zaplnili do posledního místečka nejen domácí fanoušci, ale i silná skupina Severočechů, kteří společně vytvořili bouřící kotel. Orli začali s elánem a ujali se vedení a udržovali si po celou první část hry mírný náskok. Ve druhé desetiminutovce se situace otočila a naopak Děčín šel do vedení. Oba týmy dobře bránily, Orli nakonec překlopili vedení na svou stranu a v poločase odpočívali s jednobodovým náskokem.

Do druhého poločasu vstoupili Orli opět nabuzeni a v polovině třetí desetiminutovky vedli už dvanáctibodovým náskokem, který si udrželi až do oddechového času. Pak se však začalo lépe dařit hostům, Děčín zostřil obranu a nutil Prostějov k chybám. Orli se nemohli prosadit a znervózněli, čímž dali soupeři šanci dotáhnout se na rozdíl jediného bodíku. V hektickém závěru si Orli drželi stále mírné vedení. V nervy drásajícím závěru se lépe orientovali domácí, díky koši Nicholsona a vynucenému faulu Smithe půl minuty před závěrečnou sirénou, kdy chladnokrevně proměnil trestné hody, udrželi Orli vedení a zvítězili.  

 

BK Prostějov - BK Děčín 73 : 69   ( 20:17, 36:35, 59:48)

Sestava a střelba BK Prostějov: 

Peterson 18, Gadri-Nicholson 14, Smith 13, Pandula 8, Venta 8, Slezák 6, Bratčenkov 2, Pelikán 2, Švrdlík 2, Bohačík  

střelba 3b.:  20/5:23/6, střelba 2b.: 41/24:45/15, TH: 16/10:24/21, doskoky: 35:39, chyby: 26:23

 

„Dnes to byla velká bitva, Děčín je skvělý tým, v průběhu série jim rostlo sebevědomí navzdory tomu, že první utkání vysoko prohráli. My jsme dnes podali týmovější výkon, zahráli jsme skvělou sérii. V hale byla výborná atmosféra díky našim i děčínským fanouškům. S Nymburkem to bude těžké, ale snad se nám bude dařit,“ řekl do televizní kamery trenér Orlů Zbyněk Choleva. 

Děčín dosáhl svého historického úspěchu v podobě bronzových medailí. Prostějov splnil cíl a probojoval se do finále, kde ho čeká úřadující mistr Nymburk.     

(jap)

Poslat nový komentář