Nymburk slaví titul, Orli mají stříbro

Nymburk slaví titul, Orli mají stříbro
ilustrační foto

Čtvrtá prohra Orlů ve finálové sérii Mattoni NBL vynesla obhájce z Nymburka k devátému mistrovskému titulu. Boj o celkové vítězství skončil poměrem 4:0 na zápasy, Orly ozdobily stříbrné medaile.

Třetí porážka Orlům nijak nevzala chuť do boje a hodně nadějí vkládali do svého druhého domácího utkání. Se zdravotním handicapem do něj vstoupili s pozměněnou základní sestavou  Bratčenkov, Nicholson, Švrdlík, Slezák, Smith a velkým odhodláním. Poměrně rychle se ujali vedení, hostům trvalo téměř čtyři minuty, než se rozehráli. Pak však rychle zabrali a skóre otočili.

Vyrovnané utkání se hrálo téměř celý první poločas, pak však Nymburk zabral naplno a navýšil svůj náskok. To mělo na utkání prakticky rozhodující vliv, i když v některých minutkách domácí dotahovali, na rozhodující útok už neměli sil a sezóna Mattoni NBL skončila tímto zápasem. Nymburk slaví titul, Orli po třetí za sebou získali stříbro. 

 

BK Prostějov - ČEZ Basketball Nymburk  67 : 84 (18-19, 39:53, 565:65)

Sestava a střelba: 

Slezák 15, Smith 10, Bohačík 10, Gadri-Nicholson 9, Peterson 9, Bratčenkov 7, Pelikán 4, Švrdlík 3 

Střelba 3b.: 21/10:21/7, střelba 2b.: 35/16:49/23, TH: 9/5:23/17, doskoky: 30:37, chyby: 20:14. 

 

„Před utkáním jsme se ale stále snažili motivovat tým a řekli si, že nebereme na zřetel žádné výmluvy. Nymburk toho měl za sebou taky hodně. Oni mají jistě kvalitativně lepší střídačku, takže jsme to chtěli brousit a určitě jsme hráli lepší zápas, než byl ten třetí. Lepším výkonem nám už pomohli Peterson a Pandula, kteří v pátek byli kvůli střevní chřipce dehydrovaní, takže téměř nemohli hrát. Neměli jsme špatnou první půlku, ani třetí čtvrtinu. Potom ale přišla střídání, nedáme koš, soupeř nás ztrestá košem s faulem nebo trojkou a už se zase vezeme. Ten vývoj je s Nymburkem vždycky stejný - pár minut zaváhání, dvě ztráty, otevřená střela soupeře a je tam ten rozdíl, s kterým se v tak úzké sestavě už špatně bojuje. A to, že jsme při absenci Venty tříštili síly a organizaci hry, nám nepomohlo taky,“ poukazoval trenér Zbyněk Choleva. 

Jen stěží by se našel snílek, který očekával změnu šampiona, Orli si za svůj výkon v celé sezóně zaslouží poděkování a gratulaci.   

(red)

Poslat nový komentář