Basketbalový zázrak se nekonal, Nymburk Orly oškubal

Basketbalový zázrak se nekonal, Nymburk Orly oškubal

Téměř do posledního místečka zaplnili fanoušci prostějovského basketbalu halu Sportcentra při sobotním zápase proti mistrovskému Nymburku. Naději na skvělý sportovní zážitek a výhru v domácím prostředí však Orli udrželi pouze v první desetiminutovce utkání, pak je soupeř převálcoval.

BK Prostějov - ČEZ Basketball Nymburk 71 : 88 (18:19, 34:44, 49:69)
Sestava BK Prostějov:
Peterson 18, Eitutavičius 12, Smith 11, Cadri-Nicholson 10, Prášil 9, Pandula 5, Bratčenkov 4, Venta 2, Bohačík, Švrdlík
střelba 3b.: 20/5:19/6, střelba 2b.: 46/24:56/32, TH: 16/8:12/6, doskoky: 41:32, chyby: 15:17
rozhodčí: Vyklický, Macela, Vrážel

Nymburk přijel v hvězdné sestavě a přestože hraje souběžně tři soutěže – extraligu Mattoni NBL, Evropský pohár a VTB ligu týmů severní a východní Evropy, nebylo na něm znát únavu. Naopak, ukázal se ve skvělé formě. Proti Orlům se blýskli i exprostějovští Lawrence, Nečas i Pumprla – nejlepší střelec utkání s 24 body.
Prostějovský tým dokázal držet krok se soupeřem pouze v první čtvrtině. Ve druhé už se projevila lepší souhra nymburského týmu, který byl daleko pohyblivější, lépe bránil a lehce se dostával pod koš Orlů. A co bylo zásadní, do koše se trefoval daleko úspěšněji, než těžkopádně hrající domácí. Ti v polovině utkání už prohrávali o deset bodů, navíc je dokonale zmrazila trefa Sokolovského přes celé hřiště, když se síťka koše zavlnila souběžně se sirénou.
Kdo čekal, že se Orli o přestávce psychicky i fyzicky zvednou, ten se těžce mýlil. Hráči Nymburka si s domácími hráli jako kočka s myší. Domácím se přestalo dařit, propadli panice ze skóre, které se hrozivě zvedalo až na dvacetibodové manko. Útoky byly bezradné a bez zakončení, čehož využívali hosté k rychlým protiútokům a sbírání bodů. Orly doslova vysvobodila závěrečná siréna, evidentně jim docházely síly a nenašli účinnou zbraň proti soupeři, který je převyšoval v obraně i útoku.
„Gratuluji soupeři k vítězství, my jsme drželi krok pouze v první čtvrtině, pak jsme propadali hlouběji a hlouběji. Trojka od Sokolovského nás zařezala. Od druhého poločasu jsme se trápili, měli jsme problémy na všech stranách. Udělali jsme patnáct ztrát, to je vždycky špatně,“ řekl po utkání trenér domácích Zbyněk Choleva. Kouč hostí Ronen Ginzburg připustil, že Prostějov považuje za velmi dobrý tým a nečekal tak jednoduchý zápas. Nejlepším hráčem na hřišti byl Ladislav Sokolovský – shodli se trenéři.
Nymburk si každopádně odvezl z Prostějova cenné body. Orli si mohou spravit chuť v dalším domácím utkání proti Chomutovu, které se hraje ve středu 2. listopadu od 18 hodin v hale Sportcentra.
(jap)

Poslat nový komentář